Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing ziekenhuis voorbij: systemen weer opgestart

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 10:55

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond kampte donderdagochtend met een ict-storing. Patiëntafspraken werden daardoor afgezegd.

Poliklinisch bezoek zonder afspraak, zoals bloedprikken en radiologie, was ook niet mogelijk. De storing trof namelijk ook de patiëntenregistratie.

Noodprocedures
"De storing is opgelost en alle systemen werken. Vanaf 13:00 uur draait alles weer", zegt bestuursvoorzitter Luc van den Akker van het Roermondse ziekenhuis. Het probleem lag volgens hem aan de opslagsystemen. "Systemen waarbij patiëntengegevens uitgewisseld worden communiceren met elkaar, maar deden dat nu niet", zegt hij. De patiëntenzorg heeft geen gevaar gelopen, zegt hij. "Daar hebben we noodprocedures voor en die hebben goed gefunctioneerd."

Ook storing in VieCuri
VieCuri, met ziekenhuizen in Venlo en Venray, kampte ook met een technische storing. De storing is verholpen, maar het ziekenhuis heeft er wel nog last van. Vanwege de storing worden patiënten daarom gevraagd om donderdag niet naar het ziekenhuis en de regiopoli in Panningen te komen om bloed te laten prikken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen