Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale

Geplaatst opdonderdag 28 april 2016 - 12:15

In Maastricht wordt op 22 mei gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales in Tihange en Doel.

Dat kondigen de organisatoren Milieu Front Eijsden en GroenLinks Maastricht donderdag aan. De demonstratie wordt daarnaast ondersteund door de politieke partijen in Maastricht.

Demonstratie
Een stoet loopt op zondag de 22e van Plein 1992 naar de Markt. Daar zullen op een podium vervolgens Duitse, Belgische en Nederlandse tegenstanders het woord voeren.

Stokoud en gammel
De initiatiefnemers schrijven dat ze zich grote zorgen maken over de 'stokoude, gammele' kerncentrales. "Tot overmaat van ramp werden de scheurtjesreactoren opnieuw opgestart en kwam de terrorismedreiging er nog eens bij", valt te lezen in het persbericht.

Angst aanjagen
Toch benadrukken de organisatoren dat ze mensen niet zomaar angst willen aanjagen. Om die woorden kracht bij te zetten is er op 11 mei ook een informatiebijeenkomst in Maastricht. Op de avond zal onder meer burgemeester Penn van Maastricht spreken en worden burgers voorgelicht over de Belgische centrales.

Eerder protest
Het is niet voor het eerst dat er gedemonstreerd wordt tegen de kerncentrales. In 2013 gingen in Maastricht ook al eens 1500 mensen de straat op.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
PvdA wil niet dat Tihange langer open blijft
Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen