Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale

Geplaatst opdonderdag 28 april 2016 - 12:15

In Maastricht wordt op 22 mei gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales in Tihange en Doel.

Dat kondigen de organisatoren Milieu Front Eijsden en GroenLinks Maastricht donderdag aan. De demonstratie wordt daarnaast ondersteund door de politieke partijen in Maastricht.

Demonstratie
Een stoet loopt op zondag de 22e van Plein 1992 naar de Markt. Daar zullen op een podium vervolgens Duitse, Belgische en Nederlandse tegenstanders het woord voeren.

Stokoud en gammel
De initiatiefnemers schrijven dat ze zich grote zorgen maken over de 'stokoude, gammele' kerncentrales. "Tot overmaat van ramp werden de scheurtjesreactoren opnieuw opgestart en kwam de terrorismedreiging er nog eens bij", valt te lezen in het persbericht.

Angst aanjagen
Toch benadrukken de organisatoren dat ze mensen niet zomaar angst willen aanjagen. Om die woorden kracht bij te zetten is er op 11 mei ook een informatiebijeenkomst in Maastricht. Op de avond zal onder meer burgemeester Penn van Maastricht spreken en worden burgers voorgelicht over de Belgische centrales.

Eerder protest
Het is niet voor het eerst dat er gedemonstreerd wordt tegen de kerncentrales. In 2013 gingen in Maastricht ook al eens 1500 mensen de straat op.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
PvdA wil niet dat Tihange langer open blijft
Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen