Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stop Tihange', Maastricht demonstreert tegen kerncentrale

Geplaatst opdonderdag 28 april 2016 - 12:15

In Maastricht wordt op 22 mei gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales in Tihange en Doel.

Dat kondigen de organisatoren Milieu Front Eijsden en GroenLinks Maastricht donderdag aan. De demonstratie wordt daarnaast ondersteund door de politieke partijen in Maastricht.

Demonstratie
Een stoet loopt op zondag de 22e van Plein 1992 naar de Markt. Daar zullen op een podium vervolgens Duitse, Belgische en Nederlandse tegenstanders het woord voeren.

Stokoud en gammel
De initiatiefnemers schrijven dat ze zich grote zorgen maken over de 'stokoude, gammele' kerncentrales. "Tot overmaat van ramp werden de scheurtjesreactoren opnieuw opgestart en kwam de terrorismedreiging er nog eens bij", valt te lezen in het persbericht.

Angst aanjagen
Toch benadrukken de organisatoren dat ze mensen niet zomaar angst willen aanjagen. Om die woorden kracht bij te zetten is er op 11 mei ook een informatiebijeenkomst in Maastricht. Op de avond zal onder meer burgemeester Penn van Maastricht spreken en worden burgers voorgelicht over de Belgische centrales.

Eerder protest
Het is niet voor het eerst dat er gedemonstreerd wordt tegen de kerncentrales. In 2013 gingen in Maastricht ook al eens 1500 mensen de straat op.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

GroenLinks: Tihange-maatregelen minister onvoldoende
GroenLinks: 'tikkende tijdbom Tihange snel sluiten'
PvdA wil niet dat Tihange langer open blijft
Motie: ‘Nederlandse inspectie bij incident Tihange’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen