Overslaan en naar de inhoud gaan

Stop Awacs: 'Dit is juridisch het einde'

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 16:13

De uitspraak van de Raad van State over de Awacs betekent het juridische einde. Dat zegt juridisch adviseur Twan Tak namens Stop Awacs Overlast.

De actiegroep werd in alle punten in het ongelijk gesteld. De Raad van State stelt de belangen van de NAVO-basis in Geilenkirchen boven die van de omwonenden.

Lees ook: Stop Awacs haalt bakzeil bij Raad van State

Stillere vliegtuigen
De actiegroep wilde via de rechter stillere vliegtuigen afdwingen. Daarnaast wilde ze ook een schadevergoeding voor 180 omwonenden. "In feite is een strijd van tientallen jaren voor niets geweest, want alle juridische middelen zijn nu ten einde", zegt Tak. Hij is niet heel erg verrast door de uitspraak. "Het komt maar zelden voor dat actiegroepen of milieugroeperingen het bij de rechter winnen van de overheid."

Kapot
Actievoerder Nico Trommelen komt namens de actiegroep al 37 jaar op voor de belangen van de bewoners. Hij is er kapot van. "Dit is een klap in ons gezicht, alles wordt in een keer van tafel geveegd en mensenrechten worden ook gewoon geschonden. Het is schandalig", zegt een hevig teleurgestelde Trommelen, die zelf aan de rand van de Awacs-basis woont. Hij had deze uitspraak niet zien aankomen. "De vorige keer hebben we van de Raad van State nog gelijk gekregen en nu dit. Onbegrijpelijk."

Het enige wat volgens Tak nog rest is opnieuw de politiek te benaderen. "Daar zou je nog iets kunnen bereiken, want juridische procedures hebben echt geen zin meer."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen