Overslaan en naar de inhoud gaan

Stootblok voorkomt ontsporen goederentrein Blerick

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 14:56

Een goederentrein is donderdagmiddag tegen een stootblok gereden op het spoor in Blerick.

De trein, die op dat moment met lage snelheid reed, is niet ontspoord.

Schade
Wel is het stootblok door de klap grotendeels van de rails geschoven. Als de trein iets verder was doorgereden, was hij wel uit de rails gelopen. Door de kracht van de aanrijding is het laatste stuk van het spoor bovendien met het stootblok mee naar achteren geschoven. Daardoor ontbreekt nu een klein stukje spoor onder de locomotief. ProRail legt daar rond 17:00 uur donderdag nieuw spoor, dat de rails weer met elkaar verbindt. Zodra dat gebeurd is, kan de trein van de plaats gereden worden. Daarna kan het stootblok weer worden teruggeplaatst.

Lage snelheid
Het incident gebeurde om 13:17 uur op een rangeerspoor aan de Jachthavenweg, bij industrieterrein Trade Port. Niemand is gewond geraakt. "Dit stuk spoor is niet extra bewaakt, dus machinisten moeten er op zicht rijden. Dat gebeurt altijd stapvoets", zegt woordvoerder René Vegter van ProRail.

Oorzaak onderzocht
Over de oorzaak wil ProRail niet speculeren. De spoorbeheerder gaat een feitenrapportage opstellen om te zien hoe het incident kon gebeuren. Op basis van zo'n rapport wordt bekeken of er nader onderzoek moet komen.

Voor zover nu bekend ondervindt het overige treinverkeer geen hinder.

Lees ook: Taalbarrière mogelijk oorzaak treinbotsing Venlo

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen