Overslaan en naar de inhoud gaan

Stootblok voorkomt ontsporen goederentrein Blerick

Geplaatst opdonderdag 21 januari 2021 - 14:56

Een goederentrein is donderdagmiddag tegen een stootblok gereden op het spoor in Blerick.

De trein, die op dat moment met lage snelheid reed, is niet ontspoord.

Schade
Wel is het stootblok door de klap grotendeels van de rails geschoven. Als de trein iets verder was doorgereden, was hij wel uit de rails gelopen. Door de kracht van de aanrijding is het laatste stuk van het spoor bovendien met het stootblok mee naar achteren geschoven. Daardoor ontbreekt nu een klein stukje spoor onder de locomotief. ProRail legt daar rond 17:00 uur donderdag nieuw spoor, dat de rails weer met elkaar verbindt. Zodra dat gebeurd is, kan de trein van de plaats gereden worden. Daarna kan het stootblok weer worden teruggeplaatst.

Lage snelheid
Het incident gebeurde om 13:17 uur op een rangeerspoor aan de Jachthavenweg, bij industrieterrein Trade Port. Niemand is gewond geraakt. "Dit stuk spoor is niet extra bewaakt, dus machinisten moeten er op zicht rijden. Dat gebeurt altijd stapvoets", zegt woordvoerder René Vegter van ProRail.

Oorzaak onderzocht
Over de oorzaak wil ProRail niet speculeren. De spoorbeheerder gaat een feitenrapportage opstellen om te zien hoe het incident kon gebeuren. Op basis van zo'n rapport wordt bekeken of er nader onderzoek moet komen.

Voor zover nu bekend ondervindt het overige treinverkeer geen hinder.

Lees ook: Taalbarrière mogelijk oorzaak treinbotsing Venlo

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen