Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomtreinfans gratis met Arriva naar Schin op Geul

Geplaatst opdinsdag 11 april 2017 - 17:28

Reizigers van de Zuid Limburgse Stoomtrein (ZLSM) kunnen dit seizoen gratis gebruik maken van de Arriva-treinen van Valkenburg naar Schin op Geul en omgekeerd.

Beide vervoerders hebben dat afgesproken.

Eindstation Schin op Geul
De ZSLM hoopt zo de schade te beperken nu haar antieke treinen niet meer mogen doorrijden tot station Valkenburg. Dat blijkt uit het antwoord van het provinciebestuur op schriftelijke vragen van SP-statenlid Peter Visser.

Inspectie
De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ITL) heeft een streep gezet door Valkenburg omdat niet alle machinisten van de
ZLSM zijn opgeleid om op het openbare spoorwegnet te rijden. Het stuk van Valkenburg-Schin op Geul valt daaronder. De ZLSM heeft wel bezwaar aangetekend bij ITL en hoopt alsnog op een ontheffing.

Lees ook: Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein

Het provinciebestuur wil haar daarbij waar mogelijk ondersteunen, onder meer in de vorm van een juridische analyse. De ZLSM drijft op vrijwilligers en die hebben geen tijd om het benodigde certificaat te halen voor het rijden op het hoofdspoorwegnet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Stoomtrein ZLSM minder vaak naar Valkenburg
Hoogste cijfer voor ouderwets station Schin op Geul
Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen