Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomtreinfans gratis met Arriva naar Schin op Geul

Geplaatst opdinsdag 11 april 2017 - 17:28

Reizigers van de Zuid Limburgse Stoomtrein (ZLSM) kunnen dit seizoen gratis gebruik maken van de Arriva-treinen van Valkenburg naar Schin op Geul en omgekeerd.

Beide vervoerders hebben dat afgesproken.

Eindstation Schin op Geul
De ZSLM hoopt zo de schade te beperken nu haar antieke treinen niet meer mogen doorrijden tot station Valkenburg. Dat blijkt uit het antwoord van het provinciebestuur op schriftelijke vragen van SP-statenlid Peter Visser.

Inspectie
De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ITL) heeft een streep gezet door Valkenburg omdat niet alle machinisten van de
ZLSM zijn opgeleid om op het openbare spoorwegnet te rijden. Het stuk van Valkenburg-Schin op Geul valt daaronder. De ZLSM heeft wel bezwaar aangetekend bij ITL en hoopt alsnog op een ontheffing.

Lees ook: Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein

Het provinciebestuur wil haar daarbij waar mogelijk ondersteunen, onder meer in de vorm van een juridische analyse. De ZLSM drijft op vrijwilligers en die hebben geen tijd om het benodigde certificaat te halen voor het rijden op het hoofdspoorwegnet.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Stoomtrein ZLSM minder vaak naar Valkenburg
Hoogste cijfer voor ouderwets station Schin op Geul
Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen