Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomtrein ZLSM minder vaak naar Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 19:33

Door een gebrek aan machinisten die beschikken over de juiste papieren, rijdt de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij minder vaak naar Valkenburg.

Door nieuwe wetgeving moeten machinisten een diploma halen om op een openbaar spoortraject te mogen rijden. Dat is het geval op het tracé tussen Schin op Geul en Valkenburg.

Duur
Volgens de directeur Randy Habets van de ZLSM is het erg kostbaar om de vrijwilligers van de maatschappij op te laten leiden. Daarnaast is het een fulltime opleiding van 3 maanden, haast onhaalbaar voor mensen die als hobby op een stoomtrein rijden.

Hoogseizoen
Gevolg hiervan is dat de stoomtrein alleen nog maar tijdens het toeristische hoogseizoen tot Valkenburg rijdt. Buiten het seizoen is Schin op Geul de eindhalte de stoomtrein. Over 2 weken begint het hoogseizoen, dan zal de trein wel weer naar Valkenburg rijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Stoomtreinfans gratis met Arriva naar Schin op Geul
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen