Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomtrein ZLSM minder vaak naar Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 19:33

Door een gebrek aan machinisten die beschikken over de juiste papieren, rijdt de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij minder vaak naar Valkenburg.

Door nieuwe wetgeving moeten machinisten een diploma halen om op een openbaar spoortraject te mogen rijden. Dat is het geval op het tracé tussen Schin op Geul en Valkenburg.

Duur
Volgens de directeur Randy Habets van de ZLSM is het erg kostbaar om de vrijwilligers van de maatschappij op te laten leiden. Daarnaast is het een fulltime opleiding van 3 maanden, haast onhaalbaar voor mensen die als hobby op een stoomtrein rijden.

Hoogseizoen
Gevolg hiervan is dat de stoomtrein alleen nog maar tijdens het toeristische hoogseizoen tot Valkenburg rijdt. Buiten het seizoen is Schin op Geul de eindhalte de stoomtrein. Over 2 weken begint het hoogseizoen, dan zal de trein wel weer naar Valkenburg rijden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Stoomtreinfans gratis met Arriva naar Schin op Geul
'Gemeente Valkenburg gaat door met ZLSM'
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen