Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomlocomotief veilig aangekomen in Simpelveld

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 8:21

Het ging soms met hangen en wurgen, maar de oude stoomlocomotief is veilig aangekomen in Simpelveld.

Het transport van de trein uit 1943 begon maandagmiddag in Loenen in Gelderland. 's Nachts kwam het gevaarte aan in Simpelveld. Daar wordt de trein komende tijd opgeknapt. Daarna gaat hij rijden op het miljoenenlijntje.

Vrachtwagen
Het verplaatsen van de trein moest via de weg, omdat het voertuig na jaren stilstaan niet meer kan rijden. Om de verkeersdrukte zoveel mogelijk te vermijden, was het transport in de avonduren.

De stoomlocomotief komt uit de collectie van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. De collega's van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij krijgen hem in bruikleen.

Opknapbeurt
Over ongeveer twee jaar moet de opknapbeurt klaar zijn. Dan gaat het voertuig rijden als museumtrein tussen Kerkrade en Valkenburg.

Lees ook: Vrachtwagen brengt 'nieuwe' stoomloc naar Simpelveld

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Trein ZLSM ontspoort op station Simpelveld
Valkenburg niet meer in dienstregeling stoomtrein
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen