Overslaan en naar de inhoud gaan

Stookalert in Limburg door mist

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 13:50

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft voor de provincie Limburg een stookalert afgegeven.

Daarmee roept het RIVM mensen op om dinsdag geen hout te stoken, omdat de rook door de mist langer blijft hangen. Ook staat er weinig wind.

Gezondheidsklachten
Schadelijke stoffen, zoals koolmonoxide en fijnstof, komen vrij als hout wordt verbrand. Vooral mensen met aandoeningen aan de luchtwegen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen kunnen daar last van krijgen.

Mist
Volgens Meteo Limburg hing er dinsdag rond 12:00 uur nog in grote delen van Noord- en Midden-Limburg dichte mist. Het zicht beperkte zich tot honderd meter. De mist lost langzaam op.

Code geel
Weggebruikers in Limburg moesten maandag en dinsdagochtend rekening houden met dichte mist en eventuele gladheid. Daarvoor werd code geel afgegeven. Ook piloten hadden last van de mist. Maastricht Aachen Airport ontving op beide dagen vluchten die niet in Eindhoven konden landen. In Beek kunnen vliegtuigen door een uitgebreider landingssysteem onder slechtere weersomstandigheden wel terecht.

Kijk hier voor de actuele weersinformatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen