Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stolpersteine bij klooster in Koningsbosch

Geplaatst opdonderdag 12 februari 2015 - 21:39

Ter nagedachtenis aan de zussen Elfriede en Annemarie Goldschmidt worden zaterdag om 13:00 uur aan de Kerkstraat in Koningsbosch twee zogeheten Stolpersteine neergelegd.

De twee Joodse zussen waren na de Kristallnacht uit Duitsland gevlucht. Eind 1939 vonden ze onderdak in het klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed in Koningsbosch. In augustus 1942 werden ze van daaruit, samen met 33 andere personen, gedeporteerd. Via onder meer Roermond en Westerbork werden ze naar Auschwitz gebracht, waar ze een maand later werden vermoord.

In heel Europa liggen al 40.000 struikelstenen. Het is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig die zo de herinnering aan slachtoffers van WO II levend wil houden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie
Comité in Grubbenvorst zoekt Joodse overlevenden
Sobiborprijs voor historicus uit Beek
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen