Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stolpersteine bij klooster in Koningsbosch

Geplaatst opdonderdag 12 februari 2015 - 21:39

Ter nagedachtenis aan de zussen Elfriede en Annemarie Goldschmidt worden zaterdag om 13:00 uur aan de Kerkstraat in Koningsbosch twee zogeheten Stolpersteine neergelegd.

De twee Joodse zussen waren na de Kristallnacht uit Duitsland gevlucht. Eind 1939 vonden ze onderdak in het klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed in Koningsbosch. In augustus 1942 werden ze van daaruit, samen met 33 andere personen, gedeporteerd. Via onder meer Roermond en Westerbork werden ze naar Auschwitz gebracht, waar ze een maand later werden vermoord.

In heel Europa liggen al 40.000 struikelstenen. Het is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig die zo de herinnering aan slachtoffers van WO II levend wil houden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie
Comité in Grubbenvorst zoekt Joodse overlevenden
Sobiborprijs voor historicus uit Beek
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen