Overslaan en naar de inhoud gaan

Stolpersteine bij klooster in Koningsbosch

Geplaatst opdonderdag 12 februari 2015 - 21:39

Ter nagedachtenis aan de zussen Elfriede en Annemarie Goldschmidt worden zaterdag om 13:00 uur aan de Kerkstraat in Koningsbosch twee zogeheten Stolpersteine neergelegd.

De twee Joodse zussen waren na de Kristallnacht uit Duitsland gevlucht. Eind 1939 vonden ze onderdak in het klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed in Koningsbosch. In augustus 1942 werden ze van daaruit, samen met 33 andere personen, gedeporteerd. Via onder meer Roermond en Westerbork werden ze naar Auschwitz gebracht, waar ze een maand later werden vermoord.

In heel Europa liggen al 40.000 struikelstenen. Het is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig die zo de herinnering aan slachtoffers van WO II levend wil houden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie
Comité in Grubbenvorst zoekt Joodse overlevenden
Sobiborprijs voor historicus uit Beek
'Seksrabbijn' beter terug naar Israël, zegt Wesly
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen