Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoere Jascha wil aandacht voor prostaatkanker

Geplaatst opzondag 29 september 2019 - 18:42

Motorrijders in Venlo en het Heuvelland vroegen zondag aandacht voor prostaatkanker.

Uitgedost in kostuum reden ze mee in de Distinguished Gentleman's Ride.

Mondiale tocht
Wereldwijd doen meer dan 110.000 bikers mee in de sponsortocht. Jascha Berghs is een van de mannen die zich zondagochtend om half twaalf meldt op een natte Markt in Geleen. Hij kreeg in zijn directe omgeving te maken met prostaatkanker. "Een collega op school die het techniekonderwijs op de kaart heeft gezet bleek prostaatkanker te hebben. Dat raakt je wel. Toen ik het tegen mijn vader zei, bleek hij die week ook een prostaatonderzoek te hebben."

Taboe slechten
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen tussen de 45 en 80 jaar. Van de mannen die in 2018 kanker kregen, ging het in 21 procent van de gevallen om prostaatkanker. Juist de stoere bikers willen het taboe rond het prostaatonderzoek slechten. "Denk om jezelf, denk aan je gezondheid. Laat je onderzoeken", zo zegt Jascha.

De tocht in Zuid-Limburg gaat van Geleen via Spaubeek naar Kasteel Wijnandsrade. Doorweekt komen de 144 Limburgse motorrijders daar aan. Niemand is echt gekleed op de hevige regenbuien. "Ik ben 'zeiknat', om het maar op zijn Maastrichts te zeggen. Maar we hebben wereldwijd meer dan 5 miljoen dollar bijeen gebracht. En hier in Maastricht Heuvelland zitten we op 9000 euro."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen