Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoere honden oververtegenwoordigd in asiel Born

Geplaatst opdinsdag 30 september 2014 - 11:46

Dierenbeschermingscentrum Limburg in Born zit vol met bulldogachtige honden. Meer dan de helft van de honden die worden opgevangen behoort tot deze rassen.

Het gaat met name om de Staffordshire Bull Terrier en de Amerikaanse Bulldog.

Energie
De honden zijn erg populair vanwege hun stoere imago, maar eigenaren beseffen vaak niet dat de dieren veel aandacht nodig hebben. Bovendien hebben de rassen een flinke portie energie die ze elke dag kwijt moeten.

Fokkers
Vanwege de grote vraag naar de hondenrassen houden sommige fokkers zich niet aan het fokbeleid. Er ontstaan kruisingen waarvan de achtergrond en de karaktereigenschappen niet bekend zijn.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sterk ondervoede honden uit huis gehaald: 'Erbarmelijk'
Hondenfokker Riemst gaat cel in en krijgt beroepsverbod
Centrum voor asielzoekers in Maastricht moet groter
Poezen bij afval gedumpt in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen