Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoeptegelgooier één jaar naar psychiatrisch ziekenhuis

Geplaatst opdinsdag 1 augustus 2017 - 14:42

De 41-jarige man uit Sittard die een stoeptegel op een auto gooide, moet één jaar in een psychiatrisch ziekenhuis worden behandeld.

Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag beslist.

Eis
Daarin gaat de rechtbank mee in de eis van het Openbaar Ministerie. Ook moet de Sittardenaar de schade aan de slachtoffers betalen.

Lees ook: Eis OM: tegelgooier moet worden opgenomen

Bruggetje
De man gooide op 9 februari een tegel vanaf een bruggetje op de Westelijke Randweg in Geleen. De inzittenden van de auto raakten niet gewond.

Mes
De passagiers van de auto en enkele getuigen probeerden de man vervolgens aan te houden. De Sittardenaar reageerde zeer agressief. Hierbij heeft hij met een mes gestoken, geslagen en geschopt.

Psychose
De Sittardenaar is door de rechtbank volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard. De man gooide de zware stoeptegel naar beneden toen hij in een psychose zat. De verdachte is dan ook niet strafbaar en wordt ontslagen van alle rechtsvervolging.

Risico
De deskundigen hebben geconcludeerd dat er sprake is van een hoog recidiverisico, als de verdachte niet wordt behandeld.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eis OM: tegelgooier moet worden opgenomen
Hells Angel die schoot in café in Sittard weer de cel in
Jaar cel geëist voor poging tot doodslag in Sittard
Sittardenaar schuldig aan doodslag, 40 maanden cel
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen