Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoep opgebroken: terras Roermond kan niet open

Geplaatst opwoensdag 19 mei 2021 - 17:35

Restaurant Blond & Blond in Roermond kon maar heel even profiteren van de heropening van de terrassen. De gemeente legde deze week de stoep open, voor de aanleg van een kabel.

Uitbaatster Caroline Redeker van het restaurant aan de Roerkade is woedend en dient een claim in bij de gemeente.

Afgezegd
"Ik heb alle reserveringen moeten afzeggen. Donderdagavond zouden we helemaal vol zitten. Kijk, zo'n groot terras hebben we niet en je kunt zeggen: het is deze week slecht weer. Maar het is wel vervelend juist nu de mensen af te moeten zeggen."

Claim
Redeker heeft advocaat Ludo Hameleers ingeschakeld om een schadeclaim in te dienen bij de gemeente Roermond. "Ik wil dat de gemeente mijn omzetderving vergoedt, want ik ben hier niet vooraf over ingelicht. Er is wel een bewonersbrief verspreid, die heb ik op 10 mei ontvangen. Maar die was alleen gericht aan de bewoners van de Koolstraat, hier om de hoek. Ik heb daar verder niet meer bij stilgestaan. Tot afgelopen maandag ineens de hele stoep open lag."

Krachtstroom
De graafwerkzaamheden zijn nodig om het pand naast Blond & Blond van krachtstroom te voorzien. In februari gingen de terrassen verderop al op de schop, om twee andere panden aan te sluiten. "Ik snap niet waarom ze toen niet meteen ook hier aan het werk zijn gegaan. Toen was alles nog dicht en was het geen probleem geweest", zegt Redeker.

Haast
Het werk zou tot 28 mei duren, maar Redeker heeft inmiddels begrepen dat die datum naar voren is gehaald. "Donderdagavond zou het klaar zijn." Het is voor haar geen reden haar claim weer in te trekken. "Ik heb een klacht ingediend bij de gemeente, maar daar heb ik niks op gehoord. De gemeente heeft een half jaar de tijd gehad om dit te regelen, want het was al in november bekend dat dit stond te gebeuren. Dit is gewoon miscommunicatie."

Compensatie
In een reactie laat de gemeente Roermond weten dat de werkzaamheden eigenlijk tijdens de lockdown hadden moeten plaatsvinden, maar dat ze vertraagd waren doordat er nog bodemonderzoek moest plaatsvinden. De gemeente zegt de kwestie 'uiterst vervelend voor Blond & Blond' te vinden. Wethouder Rens Evers heeft inmiddels met de uitbaatster van het restaurant gesproken en haar gewezen op de mogelijkheid - met een goede onderbouwing - een beroep te doen op de wettelijke regeling voor nadeelcompensatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen