Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stitzinger wint Mescherbergloop ondanks parcoursfout

Geplaatst opzondag 14 december 2014 - 21:00

De jubileumeditie van de dertig jaar oude Mescherbergloop verliep zondag niet vlekkeloos. Patrick Stitzinger uit Maastricht miste een stuk van het parcours, maar wist toch te winnen.

Vijftig minuten en twee seconden. Zo lang deed Patrick Stitzinger gisteren over de 15,6 kilometer lange Mescherbergloop.

Stuk overgeslagen
Al klopte die afstand niet helemaal voor de Maastrichtenaar. Hij merkte zelf al snel na de finish op dat er iets niet helemaal in orde was. "Volgens mij heb ik een stuk overgeslagen. Ik weet alleen niet precies waar", vertelde een verwarde Stitzinger. Op de vraag of hij niet gewoon een toptijd had gelopen, lachte hij: "Laten we dat maar hopen."

Dezelfde fout
Maar niets bleek minder waar. Na Stitzinger volgden nog een handjevol lopers die dezelfde fout hadden gemaakt. Toen Roger Smeets op bijna zeven minuten van de winnaar binnenkwam, hadden de meeste mensen al een sterk vermoeden dat er iets niet goed was gegaan.

Trap met de 184 treden
Bas van Hooren, de nummer drie op de lange afstand, denkt te weten waar de snelste lopers fout waren gegaan. Het was volgens hem het meest bekende stuk van het parcours: de beruchte trap met de 184 treden. "Daar was een punt waar je rechtdoor kon gaan of rechtsaf. Ik heb toen Patrick gevolgd, die dus de verkeerde afslag had genomen. Het was onduidelijk waar we naartoe moesten."

Niet te diskwalificeren
Na overleg van de organisatie met de atleten die wel de goede afstand hadden gelopen, werd besloten om de lopers niet te diskwalificeren. Patrick Stitzinger (50:02), Mike Page (50:58) en Bas van Hooren (51:11) mochten hun prijs in ontvangst nemen op het erepodium plaatsnemen.

Maaike Caelers
Bij de vrouwen wist Olympisch triatleet Maaike Caelers de overwinning op te eisen in 1.02,02. "Ik vond het best gemakkelijk gaan. Na twee of drie kilometer ontsnapte ik al van Eveline Ruijters en ik heb de rest gesoleerd." Ruijters (1.04,54) werd tweede en Renée Vranken vulde het podium aan in een tijd van 1.07,22.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Vijfde plek voor Stitzinger op NK in Schoorl
Patrick Stitzinger 20e in Zevenheuvelenloop
Veldlopen Cross Hardlopen
Brons voor atlete Boonstra uit Molenhoek bij NK
Atleet Patrick Stitzinger maanden uit de roulatie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen