Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stitzinger wint Mescherbergloop ondanks parcoursfout

Geplaatst opzondag 14 december 2014 - 21:00

De jubileumeditie van de dertig jaar oude Mescherbergloop verliep zondag niet vlekkeloos. Patrick Stitzinger uit Maastricht miste een stuk van het parcours, maar wist toch te winnen.

Vijftig minuten en twee seconden. Zo lang deed Patrick Stitzinger gisteren over de 15,6 kilometer lange Mescherbergloop.

Stuk overgeslagen
Al klopte die afstand niet helemaal voor de Maastrichtenaar. Hij merkte zelf al snel na de finish op dat er iets niet helemaal in orde was. "Volgens mij heb ik een stuk overgeslagen. Ik weet alleen niet precies waar", vertelde een verwarde Stitzinger. Op de vraag of hij niet gewoon een toptijd had gelopen, lachte hij: "Laten we dat maar hopen."

Dezelfde fout
Maar niets bleek minder waar. Na Stitzinger volgden nog een handjevol lopers die dezelfde fout hadden gemaakt. Toen Roger Smeets op bijna zeven minuten van de winnaar binnenkwam, hadden de meeste mensen al een sterk vermoeden dat er iets niet goed was gegaan.

Trap met de 184 treden
Bas van Hooren, de nummer drie op de lange afstand, denkt te weten waar de snelste lopers fout waren gegaan. Het was volgens hem het meest bekende stuk van het parcours: de beruchte trap met de 184 treden. "Daar was een punt waar je rechtdoor kon gaan of rechtsaf. Ik heb toen Patrick gevolgd, die dus de verkeerde afslag had genomen. Het was onduidelijk waar we naartoe moesten."

Niet te diskwalificeren
Na overleg van de organisatie met de atleten die wel de goede afstand hadden gelopen, werd besloten om de lopers niet te diskwalificeren. Patrick Stitzinger (50:02), Mike Page (50:58) en Bas van Hooren (51:11) mochten hun prijs in ontvangst nemen op het erepodium plaatsnemen.

Maaike Caelers
Bij de vrouwen wist Olympisch triatleet Maaike Caelers de overwinning op te eisen in 1.02,02. "Ik vond het best gemakkelijk gaan. Na twee of drie kilometer ontsnapte ik al van Eveline Ruijters en ik heb de rest gesoleerd." Ruijters (1.04,54) werd tweede en Renée Vranken vulde het podium aan in een tijd van 1.07,22.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Vijfde plek voor Stitzinger op NK in Schoorl
Patrick Stitzinger 20e in Zevenheuvelenloop
Veldlopen Cross Hardlopen
Brons voor atlete Boonstra uit Molenhoek bij NK
Atleet Patrick Stitzinger maanden uit de roulatie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen