Overslaan en naar de inhoud gaan

Stint wordt gemist: 'We kunnen niet spontaan iets gaan doen'

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 16:17

Nu de rechter heeft bepaald dat de stint uit het straatbeeld verdwijnt, zitten diverse Limburgse kinderdagverblijven nog altijd met hun handen in het haar.

Dat zegt eigenaresse Tessa Paanakker van Kinderdagverblijf Samen Spelen in Maastricht. "We kunnen niet meer spontaan iets leuks gaan doen." Ze heeft vernomen van andere kinderdagverblijven dat die ook moeite met het verbod hebben.

Van kracht
De elektrische bolderkar is voor kinderdagverblijven zo'n gemis, dat een opvang in Almere naar de rechter stapte. Die oordeelde donderdag dat het verbod op het elektrische voertuig nog altijd van kracht blijft. De stint kwam in opspraak nadat in Oss vier kinderen om het leven kwamen bij een ongeluk met een stint op een spoorwegovergang. Een kind en de bestuurster van de elektrische bakfiets raakten zwaargewond.

Niets meer spontaan
Volgens Paanakker worstelen diverse Limburgse kinderdagverblijven met de vraag hoe ze de kinderen op een gemakkelijke manieren kunnen vervoeren zonder de stint. "We moeten nu alles met taxibusjes doen en kunnen daardoor niet zomaar spontaan naar de speeltuin gaan. Dat deden we vroeger wel", zegt Paanakker.

Quitte spelen
"Voorheen speelden we quitte en nu betalen we taxikosten. Ik blijf me afvragen of er niet genuanceerdere oplossingen zijn. Natuurlijk is veiligheid het allerbelangrijkste, maar als ze nou hadden gezegd: 'Dit kunnen we doen om hem veiliger te maken', dan hadden we daarmee ingestemd."

Hoop houden
"Je kunt een busje kopen, maar dat is veel te duur voor die paar keer per dag dat we kinderen vervoeren". De eigenaresse van het Maastrichtse kinderdagvebrlijf blijft hoop houden dat het verbod wordt teruggedraaid. "We doen mee aan alle bezwaarschriften en zetten overal onze handtekening onder in de hoop dat dit verandert."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen