Overslaan en naar de inhoud gaan

Stint wordt gemist: 'We kunnen niet spontaan iets gaan doen'

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 16:17

Nu de rechter heeft bepaald dat de stint uit het straatbeeld verdwijnt, zitten diverse Limburgse kinderdagverblijven nog altijd met hun handen in het haar.

Dat zegt eigenaresse Tessa Paanakker van Kinderdagverblijf Samen Spelen in Maastricht. "We kunnen niet meer spontaan iets leuks gaan doen." Ze heeft vernomen van andere kinderdagverblijven dat die ook moeite met het verbod hebben.

Van kracht
De elektrische bolderkar is voor kinderdagverblijven zo'n gemis, dat een opvang in Almere naar de rechter stapte. Die oordeelde donderdag dat het verbod op het elektrische voertuig nog altijd van kracht blijft. De stint kwam in opspraak nadat in Oss vier kinderen om het leven kwamen bij een ongeluk met een stint op een spoorwegovergang. Een kind en de bestuurster van de elektrische bakfiets raakten zwaargewond.

Niets meer spontaan
Volgens Paanakker worstelen diverse Limburgse kinderdagverblijven met de vraag hoe ze de kinderen op een gemakkelijke manieren kunnen vervoeren zonder de stint. "We moeten nu alles met taxibusjes doen en kunnen daardoor niet zomaar spontaan naar de speeltuin gaan. Dat deden we vroeger wel", zegt Paanakker.

Quitte spelen
"Voorheen speelden we quitte en nu betalen we taxikosten. Ik blijf me afvragen of er niet genuanceerdere oplossingen zijn. Natuurlijk is veiligheid het allerbelangrijkste, maar als ze nou hadden gezegd: 'Dit kunnen we doen om hem veiliger te maken', dan hadden we daarmee ingestemd."

Hoop houden
"Je kunt een busje kopen, maar dat is veel te duur voor die paar keer per dag dat we kinderen vervoeren". De eigenaresse van het Maastrichtse kinderdagvebrlijf blijft hoop houden dat het verbod wordt teruggedraaid. "We doen mee aan alle bezwaarschriften en zetten overal onze handtekening onder in de hoop dat dit verandert."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen