Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stinkfabriek De Heus vangt bot bij rechter

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 13:41

De aangepaste voorschriften in de vergunning van veevoederbedrijf De Heus in Maasbracht zijn niet te streng.

Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag beslist.

Te streng
De veevoederfabriek sleepte de provincie voor de rechter omdat het bedrijf zich niet kon vinden in de nieuwe voorschriften van de vergunning. De Heus vond die namelijk te streng.

Fabrieksgarantie
Met een speciaal systeem, de zogeheten Aerox-installatie, moet het bedrijf de stankoverlast verminderen. Volgens het nieuwe voorschrift moet de stank tot 90 procent worden gereduceerd. Volgens het veevoederbedrijf is dit onmogelijk omdat de fabrieksgarantie van het systeem 80 procent bedraagt.

Wel haalbaar
Volgens de voorzieningenrechter is 90 procent wel degelijk haalbaar. Tenminste als de Aerox-installatie volledig en optimaal functioneert. En dat is juist de bedoeling van het voorschrift.

Omwonenden van het bedrijf klagen al jaren over stankoverlast.

Lees ook: Provincie wacht met vergunning voor veevoederbedrijf

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen