Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stinkfabriek De Heus vangt bot bij rechter

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 13:41

De aangepaste voorschriften in de vergunning van veevoederbedrijf De Heus in Maasbracht zijn niet te streng.

Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag beslist.

Te streng
De veevoederfabriek sleepte de provincie voor de rechter omdat het bedrijf zich niet kon vinden in de nieuwe voorschriften van de vergunning. De Heus vond die namelijk te streng.

Fabrieksgarantie
Met een speciaal systeem, de zogeheten Aerox-installatie, moet het bedrijf de stankoverlast verminderen. Volgens het nieuwe voorschrift moet de stank tot 90 procent worden gereduceerd. Volgens het veevoederbedrijf is dit onmogelijk omdat de fabrieksgarantie van het systeem 80 procent bedraagt.

Wel haalbaar
Volgens de voorzieningenrechter is 90 procent wel degelijk haalbaar. Tenminste als de Aerox-installatie volledig en optimaal functioneert. En dat is juist de bedoeling van het voorschrift.

Omwonenden van het bedrijf klagen al jaren over stankoverlast.

Lees ook: Provincie wacht met vergunning voor veevoederbedrijf

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Overzicht
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op

Meest gelezen