Overslaan en naar de inhoud gaan

Stille tocht voor vermoorde Femke Wetzels uit Maastricht

Geplaatst opmaandag 6 maart 2017 - 6:45

In Lanaken wordt woensdagavond een stille tocht gehouden voor Femke Wetzels, de 38-jarige Maastrichtse die dit weekend door haar ex-man werd doodgestoken.

De stille tocht wordt georganiseerd door burgerraadslid Maurice Grooten van Partij Veilig Maastricht (PVM).

Lief en aardig
​Grooten kende Femke persoonlijk. "Ze was een persoon die altijd lief en aardig was", vertelt hij maandagochtend. Zijn oproep op Facebook voor de stille tocht werd in korte tijd veel gedeeld. "Dat doet me eigenlijk wel goed. Veel mensen hebben toch zoiets van: nu kunnen we even lief en leed met elkaar delen."

Ook de moeder van Femke zal volgens Grooten meelopen in de tocht. "Al hoop ik wel dat de pers een beetje op afstand zal blijven, want het is al moeilijk genoeg om dit te verwerken."

Steekpartij
Femke Wetzels werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in café Chaplin, een horecazaak naast de Euroscoop in Lanaken, om het leven gebracht door haar 63-jarige ex-man. Hij stak haar met een mes in haar borst. Omstanders verleenden eerste hulp, maar dat mocht niet meer baten. De Maastrichtse overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lees ook: Maastrichtse vrouw doodgestoken door ex-vriend in café

Geschrokken
Burgemeester Marino Keulen van Lanaken is geschokt door de gewelddadige gebeurtenissen in zijn gemeente. "Het is verschrikkelijk. Dit hakt er keihard in. Het is voor ons ook nog eens de tweede steekpartij binnen een week. Dinsdag hebben we nog een steekpartij gehad; twee Polen die ruzie hadden. Schoonbroers. De een stak de ander dood. En nu weer. Dit zijn verhalen die je leest in de krant of ziet op tv, maar waarvan je denkt dat ze jou nooit zullen overkomen."

De stille tocht begint rond 19:00 uur bij de kerk in Lanaken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastrichtse vrouw doodgestoken door ex-vriend in café
Man die Maastrichtse Femke doodstak pleegt zelfmoord in cel
Witte ballonnen voor vermoorde Femke in stille tocht
'Herdenking Femke op social media, maar ook persoonlijk'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen