Overslaan en naar de inhoud gaan

Stille tocht voor Tanja Groen op de dag van haar verdwijning

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 19:38

Precies op de dag dat Tanja Groen 28 jaar geleden verdween, is er een stille tocht door het centrum van Maastricht.

De tocht, die op 31 augustus plaatsvindt, is een initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip. Zij laten weten dat Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, hun steun voor het initiatief hebben uitgesproken. De stille tocht start om 19.00 uur op de Markt in Maastricht en eindigt op het Vrijthof.

Wens van Peter R. de Vries
De studentenvereniging waar Tanja Groen tot haar verdwijning lid van was, bezocht Peter R. de Vries op 5 juli in Amsterdam. De Vries heeft altijd een sleutelrol gespeeld in de vermissingszaak. De plannen voor de stille tocht passeerden de revue en De Vries was enthousiast. "Ontzettend fijne en goede bespreking gehad met het bestuur", twitterde de misdaadjournalist naderhand nog.

Een dag later werd hij neergeschoten in Amsterdam. "Stichting de Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan", vertelt Tanne Nevels, de voorzitter van de studentenvereniging.

Crowdfunding
En dat gaat ook gebeuren. Een tocht als blijk van waardering voor De Vries, om stil te staan bij de vermissing van Tanja Groen maar ook om aandacht te vragen voor de crowdfunding. Stichting De Gouden Tip zamelt geld in voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. In totaal is er al meer een miljoen euro gedoneerd.

Lees ook: Ruim 1 miljoen euro opgehaald voor gouden tip Tanja Groen

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993, nadat ze op een ontgroeningsfeestje van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex was geweest. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de studente uit Schagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen