Overslaan en naar de inhoud gaan

Stille tocht voor Tanja Groen op de dag van haar verdwijning

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 19:38

Precies op de dag dat Tanja Groen 28 jaar geleden verdween, is er een stille tocht door het centrum van Maastricht.

De tocht, die op 31 augustus plaatsvindt, is een initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip. Zij laten weten dat Adrie en Corrie Groen, de ouders van Tanja, hun steun voor het initiatief hebben uitgesproken. De stille tocht start om 19.00 uur op de Markt in Maastricht en eindigt op het Vrijthof.

Wens van Peter R. de Vries
De studentenvereniging waar Tanja Groen tot haar verdwijning lid van was, bezocht Peter R. de Vries op 5 juli in Amsterdam. De Vries heeft altijd een sleutelrol gespeeld in de vermissingszaak. De plannen voor de stille tocht passeerden de revue en De Vries was enthousiast. "Ontzettend fijne en goede bespreking gehad met het bestuur", twitterde de misdaadjournalist naderhand nog.

Een dag later werd hij neergeschoten in Amsterdam. "Stichting de Gouden Tip heeft ons laten weten dat het de wens van Peter zou zijn geweest om de geplande stille tocht te laten doorgaan", vertelt Tanne Nevels, de voorzitter van de studentenvereniging.

Crowdfunding
En dat gaat ook gebeuren. Een tocht als blijk van waardering voor De Vries, om stil te staan bij de vermissing van Tanja Groen maar ook om aandacht te vragen voor de crowdfunding. Stichting De Gouden Tip zamelt geld in voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. In totaal is er al meer een miljoen euro gedoneerd.

Lees ook: Ruim 1 miljoen euro opgehaald voor gouden tip Tanja Groen

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993, nadat ze op een ontgroeningsfeestje van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex was geweest. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de studente uit Schagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen