Overslaan en naar de inhoud gaan

Stille tocht voor slachtoffers op Brunssummerheide

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 16:18

Er komt een stille tocht vrijdagavond om de twee mensen die vorige week om het leven werden gebracht op de Brunssummerheide te herdenken en te protesteren tegen zinloos geweld.

De organisatie verwacht enkele honderden belangstellenden.

Vroege avonduren
Het initiatief voor de stille tocht komt van Ton Moesman uit Brunssum, Tamara Jaspar uit Heerlerheide en Miranda Bensen uit Hoensbroek. Het drietal zocht medestanders via Facebook. "Er kwamen ongeveer 270 reacties binnen van mensen die mee gaan lopen. Ze zullen zeker niet alleen komen, dus ik verwacht tussen de 250 en 500 deelnemers aan de stille tocht", zegt Moesman tegen L1.

Schaapskooi
Ook de gemeente Heerlen las de oproep van Moesman op Facebook en nam met hem contact op om 'te helpen en faciliteren'. Dinsdagmiddag gaan ze aan tafel de stille tocht verder voorbereiden, vertelt Moesman. Volgens hem zullen de deel
nemers verzamelen bij de Schaapskooi op de Brunssummerheide. Onder hen Emile Roemer, waarnemend burgemeester van Heerlen. "Met het oog op voldoende parkeerruimte, hebben we voor die plek gekozen."

Buiten beeld
Moesman heeft contact gehad met de familie van het vrouwelijke slachtoffer. Zij hebben geen bezwaar tegen een stille tocht, maar dan pas nadat de uitvaart op donderdag heeft plaatsgevonden. Moesman heeft via de politie gehoord dat de nabestaanden van het mannelijke slachtoffer geen prijs stellen op een stille tocht en graag buiten beeld blijven.

Rare smaak
"Die wens respecteren we. Daarom maken we er een algemene stille tocht van tegen zinloos geweld. Wat er op de Brunssummerheide vorige week is gebeurd, is nauwelijks te vatten", zegt Moesman. Dat de opgepakte verdachte onder de radar is gebleven en vrij kon rondlopen, bezorgt hem 'een rare smaak in de mond'.

De stoet zal om 19:00 uur vertrekken. Vanwege de droogte op de Brunssummerheide worden geen kaarsen of fakkels toegestaan. De route zal ook langs de plek gaan waar de man en vrouw vorige week dinsdag werden omgebracht. Voor hun dood zit Thijs H. vast.

Lees ook: Vijftig agenten werken aan zaak moordverdachte Thijs H.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen