Overslaan en naar de inhoud gaan

Stille tocht voor slachtoffers op Brunssummerheide

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 16:18

Er komt een stille tocht vrijdagavond om de twee mensen die vorige week om het leven werden gebracht op de Brunssummerheide te herdenken en te protesteren tegen zinloos geweld.

De organisatie verwacht enkele honderden belangstellenden.

Vroege avonduren
Het initiatief voor de stille tocht komt van Ton Moesman uit Brunssum, Tamara Jaspar uit Heerlerheide en Miranda Bensen uit Hoensbroek. Het drietal zocht medestanders via Facebook. "Er kwamen ongeveer 270 reacties binnen van mensen die mee gaan lopen. Ze zullen zeker niet alleen komen, dus ik verwacht tussen de 250 en 500 deelnemers aan de stille tocht", zegt Moesman tegen L1.

Schaapskooi
Ook de gemeente Heerlen las de oproep van Moesman op Facebook en nam met hem contact op om 'te helpen en faciliteren'. Dinsdagmiddag gaan ze aan tafel de stille tocht verder voorbereiden, vertelt Moesman. Volgens hem zullen de deel
nemers verzamelen bij de Schaapskooi op de Brunssummerheide. Onder hen Emile Roemer, waarnemend burgemeester van Heerlen. "Met het oog op voldoende parkeerruimte, hebben we voor die plek gekozen."

Buiten beeld
Moesman heeft contact gehad met de familie van het vrouwelijke slachtoffer. Zij hebben geen bezwaar tegen een stille tocht, maar dan pas nadat de uitvaart op donderdag heeft plaatsgevonden. Moesman heeft via de politie gehoord dat de nabestaanden van het mannelijke slachtoffer geen prijs stellen op een stille tocht en graag buiten beeld blijven.

Rare smaak
"Die wens respecteren we. Daarom maken we er een algemene stille tocht van tegen zinloos geweld. Wat er op de Brunssummerheide vorige week is gebeurd, is nauwelijks te vatten", zegt Moesman. Dat de opgepakte verdachte onder de radar is gebleven en vrij kon rondlopen, bezorgt hem 'een rare smaak in de mond'.

De stoet zal om 19:00 uur vertrekken. Vanwege de droogte op de Brunssummerheide worden geen kaarsen of fakkels toegestaan. De route zal ook langs de plek gaan waar de man en vrouw vorige week dinsdag werden omgebracht. Voor hun dood zit Thijs H. vast.

Lees ook: Vijftig agenten werken aan zaak moordverdachte Thijs H.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen