Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stikstofmaatregelen zijn druppel op een gloeiende plaat'

Geplaatst opwoensdag 13 november 2019 - 15:39

Na jarenlange juridische procedures en strijd tegen de overheid, heeft Wim van Opbergen als voorman van werkgroep Behoud de Peel aan de wieg gestaan van het fenomeen dat bekend is geworden als de stikstofcrisis.

"Al komt die crisis niet door mij, maar doordat de overheid stelselmatig heeft gefaald en zich niet aan de regels hield", corrigeert Van Opbergen als hem dat wordt voorgelegd.

Nuchter
Hij blijft nuchter onder alles wat mede door hem teweeg is gebracht in het land. "Ik doe het voor de natuur, dat is mijn motivatie."

Eindelijk
Van Opbergen is blij dat er nu maatregelen zijn aangekondigd door de regering, maar het is nog lang niet genoeg concludeert hij. "Het is goed dat er nu eindelijk iets concreet wordt gedaan, maar dat is korte termijn en niet de kern van het probleem. Het handhaven van de stikstofnorm wordt niet gehaald door de maximum snelheid te verlagen."

Boosdoener
Volgens de werkgroep is de intensieve veehouderij de grote boosdoener en zal daar in de toekomst naar gekeken moeten worden. "Meer dan de 60 miljoen die het kabinet uittrekt voor het opkopen van enkele veehouderijen", aldus Van Opbergen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen