Overslaan en naar de inhoud gaan

Stijnen aan de slag als voorzitter Cultuurtank Limburg

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 13:53

Ingeborg Stijnen is de nieuwe voorzitter van het provinciale adviesorgaan Cultuurtank Limburg.

Haar benoeming is op 1 juli ingegaan en loopt tot 13 december 2021.

Combineren
Stijnen was al ruim een half jaar waarnemend voorzitter na het vertrek van Nicoline Wisse Smit. Zij stopte, omdat ze het voorzitterschap niet langer kon combineren met haar andere werkzaamheden.

Dirigent
Stijnen is dirigent bij de Philharmonie Sittard. Van 1995 tot en met 2004 bekleedde zij die functie bij harmonie-orkest L'Union in Heythuysen. Aan het Conservatorium in Maastricht volgde Stijnen de opleidingen solozang, opera en algemene muzikale vorming. Ook doorliep zij de opleiding tot professioneel dirigent in de amateursector.

Lees ook: Nicoline Wisse Smit weg bij Cultuurtank Limburg

Advies
De Cultuurtank Limburg bestaat uit vijftien leden en geeft het provinciebestuur advies op het gebied van cultuur, bijvoorbeeld over de toekenning van subsidies. De Cultuurtank is in de plaats gekomen van de Provinciale Adviescommissie Cultuur.

Transparant proces
Het provinciebestuur heeft het Limburgs Parlement in een kort briefje 'met genoegen' geïnformeerd over de benoeming van Stijnen. Volgens het provinciebestuur is daarbij sprake geweest van een 'transparant proces'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen