Overslaan en naar de inhoud gaan

Stijging aantal WW-uitkeringen neemt af

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 9:40

De gevreesde ontslaggolf door de coronacrisis blijft vooralsnog uit. Het aantal aanvragen voor een WW-uitkering steeg vorige maand wel. Maar minder hard dan in maart en april.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van UWV.

Stijging
In Limburg zijn in mei 20.800 WW-uitkeringen verstrekt. Dat zijn er 450 meer dan de maand daarvoor. Dat is een stijging van 2 procent in vergelijking met april 2020. In april was die stijging nog 14 procent. In maart 2 procent. Het aantal WW-uitkeringen is nu voor de derde maand op rij gestegen. 3,6 procent van de Limburgers hebben nu een WW-uitkering. Landelijk is dat 3,2 procent.

Steunmaatregelen
Dat de ontslaggolf uitblijft, ligt volgens het UWV aan de steunmaatregelen van het kabinet. De overheid betaalt de lonen van een groot deel van de werknemers in ons land. Bedrijven kunnen daardoor mensen gewoon in dienst houden.

Nog geen krapte
In mei vorig jaar telde Limburg nog 17.000 uitkeringen. Dat is 22 procent minder dan in mei 2020. Landelijk bedroeg de toename van het aantal WW-uitkeringen op jaarbasis 20 procent. Door de stijging van de werkeloosheid is er volgens het UWV nu ook geen sprake meer van krapte op de arbeidsmarkt. De krapte is nu gemiddeld.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen