Overslaan en naar de inhoud gaan

Stijging aantal WW-uitkeringen neemt af

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2020 - 9:40

De gevreesde ontslaggolf door de coronacrisis blijft vooralsnog uit. Het aantal aanvragen voor een WW-uitkering steeg vorige maand wel. Maar minder hard dan in maart en april.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van UWV.

Stijging
In Limburg zijn in mei 20.800 WW-uitkeringen verstrekt. Dat zijn er 450 meer dan de maand daarvoor. Dat is een stijging van 2 procent in vergelijking met april 2020. In april was die stijging nog 14 procent. In maart 2 procent. Het aantal WW-uitkeringen is nu voor de derde maand op rij gestegen. 3,6 procent van de Limburgers hebben nu een WW-uitkering. Landelijk is dat 3,2 procent.

Steunmaatregelen
Dat de ontslaggolf uitblijft, ligt volgens het UWV aan de steunmaatregelen van het kabinet. De overheid betaalt de lonen van een groot deel van de werknemers in ons land. Bedrijven kunnen daardoor mensen gewoon in dienst houden.

Nog geen krapte
In mei vorig jaar telde Limburg nog 17.000 uitkeringen. Dat is 22 procent minder dan in mei 2020. Landelijk bedroeg de toename van het aantal WW-uitkeringen op jaarbasis 20 procent. Door de stijging van de werkeloosheid is er volgens het UWV nu ook geen sprake meer van krapte op de arbeidsmarkt. De krapte is nu gemiddeld.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen