Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichtster Limburgse congregatie heilig verklaard

Geplaatst opzondag 14 oktober 2018 - 14:55

In Rome is zondag zuster Maria Katharina Kasper door paus Franciscus heilig verklaard.

De uit Duitsland afkomstige Kasper stichtte in 1859 in Amstenrade de congregatie van de 'Arme Dienstmaagden van Jezus Christus'.

Wonder
De zuster leefde van 1820 tot 1898. Volgens Rome is de wonderbaarlijke genezing van een non in 1945 haar werk. Zuster Herluka genas toen van tuberculose dankzij het bidden tot Maria Katharina. De zuster werd daarom precies 40 jaar geleden al zalig verklaard. Zondag volgde de logische volgende stap. Samen met vier andere geestelijken werd ze op het Sint Pietersplein heilig verklaard.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen