Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting wil niet opnieuw in Campusgebouw in Kerkrade

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 14:34

De Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg, SVOPL, heeft geen belangstelling om het Campusgebouw in Kerkrade opnieuw te betrekken.

Dat zegt voorzitter Monsewije van de onderwijsstichting.

Niet gevaarlijk
SVOPL was eigenaar van de campus maar kon het gebouw aan de gemeente Kerkrade verkopen nadat het halsoverkop dicht na de ontdekking van scheuren in het gebouw.
Uit onderzoek is nu gebleken dat de scheuren niet gevaarlijk zijn.

De gemeenteraad moet zich over enkele weken uitspreken of de Campus moet worden gesloopt of opgeknapt.

Scheuren ontdekt
Het futuristische schoolgebouw werd in 2005 met veel vertoon geopend, maar staat inmiddels al jaren leeg. De campus werd in 2012 halsoverkop gesloten nadat scheuren werden ontdekt. Vanaf het begin waren al kleine scheurtjes, maar die werden steeds groter. In 2013 heeft Kerkrade de Campus overgenomen van het schoolbestuur. De opleiding verhuisde naar de Holz.

De kosten rond de Campus zijn opgelopen tot vijf miljoen euro, allemaal voor rekening van de gemeente. Dat bedrag zal de komende tijd dus alleen nog maar stijgen.

Gemeente betaalt
Na jarenlang onderzoek blijkt dat betonkrimp de oorzaak is van de problemen. "Je ziet het vaker bij nieuwbouwpanden. Het heeft niets te maken met het mijnverleden. Niemand is aansprakelijk te stellen en dus zijn de kosten nu voor de gemeente Kerkrade", zegt wethouder Jo Bok van Kerkrade.

Lees ook: Rapport over scheuren in Campus nog niet openbaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Scheuren in Campus Kerkrade kost gemeente al 5 miljoen
Kerkrade heeft geen spijt van sluiten gescheurde Campus
'Rapport over scheuren in Campusgebouw moet openbaar'
Rapport over scheuren in Campus nog niet openbaar
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen