Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting voelt zich gepasseerd bij verkoop Kasteelboerderij

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 18:31

De stichting Kasteel Huys ter Horst voelt zich bij de aanstaande verkoop van de Kasteelboerderij in Horst gepasseerd door de gemeente.

De stichting stelt dat ze aan heeft geboden de Kasteelboerderij over te nemen maar ondanks herhaaldelijk verzoek geen reactie kreeg van Horst aan de Maas.

Verkoop
De club vrijwilligers die de ruïne van kasteel Huys ter Horst bij de Kasteelse Bossen beheert en onderhoudt, neemt het de gemeente kwalijk dat ze de Kasteelboerderij zonder medeweten van de stichting verkoopt. "Dat de gemeente de Kasteelboerderij aan een ondernemer verkoopt is an sich geen probleem", zegt bestuurslid van de stichting Giel Martens. "Maar het steekt ons wel dat de gemeente telkens niet thuis gaf als wij wilden praten over de toekomst van het terrein." Volgens Martens had de stichting het plan de rijksmonumentale Kasteelboerderij te kopen, te beheren en met behulp van subsidies te restaureren.

'Excuses aangeboden'
Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) van Horst aan de Maas beaamt dat er in het verleden niet goed is gecommuniceerd. "Daar heb ik de stichting mijn excuses voor aangeboden." Vostermans laat weten dat de stichting is uitgenodigd in een stuurgroep mee te praten over de ontwikkeling van de Kasteelse Bossen.

Horst aan de Maas is van plan de verkoop van de Kasteelboerderij aan ondernemer Eric Janssen dinsdag af te ronden. Hij wil pas daarna vertellen wat hij exact met de Kasteelboerderij van plan is.

Monumentale karakter
De beheerstichting en de Kring Ter Horst van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) vrezen dat door de verkoop het monumentale karakter van het gebouw verdwijnt. Vostermans laat weten dat behoud van de monumentale status in de vergunningen zal worden vastgelegd. Ook volgens Eric Janssen hoeft niemand zich daar zorgen om te maken. De ondernemer zegt achterstallig onderhoud ter waarde van 565.000 euro weg te gaan werken. Hij wil bovendien in overleg treden met de beheerstichting over de toekomst van het totale complex.

Lees ook: Kasteelboerderij in Horst zo goed als verkocht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kasteel Horst wordt cultuur- en sportcentrum
Stalen frame geeft Kasteel Huys ter Horst weer vorm
Zwembad De Berkel 'mot blîeve' in Horst
Cor Molenaar WSEM
Lezing retaildeskundige in Horst
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen