Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting voelt zich gepasseerd bij verkoop Kasteelboerderij

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 18:31

De stichting Kasteel Huys ter Horst voelt zich bij de aanstaande verkoop van de Kasteelboerderij in Horst gepasseerd door de gemeente.

De stichting stelt dat ze aan heeft geboden de Kasteelboerderij over te nemen maar ondanks herhaaldelijk verzoek geen reactie kreeg van Horst aan de Maas.

Verkoop
De club vrijwilligers die de ruïne van kasteel Huys ter Horst bij de Kasteelse Bossen beheert en onderhoudt, neemt het de gemeente kwalijk dat ze de Kasteelboerderij zonder medeweten van de stichting verkoopt. "Dat de gemeente de Kasteelboerderij aan een ondernemer verkoopt is an sich geen probleem", zegt bestuurslid van de stichting Giel Martens. "Maar het steekt ons wel dat de gemeente telkens niet thuis gaf als wij wilden praten over de toekomst van het terrein." Volgens Martens had de stichting het plan de rijksmonumentale Kasteelboerderij te kopen, te beheren en met behulp van subsidies te restaureren.

'Excuses aangeboden'
Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) van Horst aan de Maas beaamt dat er in het verleden niet goed is gecommuniceerd. "Daar heb ik de stichting mijn excuses voor aangeboden." Vostermans laat weten dat de stichting is uitgenodigd in een stuurgroep mee te praten over de ontwikkeling van de Kasteelse Bossen.

Horst aan de Maas is van plan de verkoop van de Kasteelboerderij aan ondernemer Eric Janssen dinsdag af te ronden. Hij wil pas daarna vertellen wat hij exact met de Kasteelboerderij van plan is.

Monumentale karakter
De beheerstichting en de Kring Ter Horst van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) vrezen dat door de verkoop het monumentale karakter van het gebouw verdwijnt. Vostermans laat weten dat behoud van de monumentale status in de vergunningen zal worden vastgelegd. Ook volgens Eric Janssen hoeft niemand zich daar zorgen om te maken. De ondernemer zegt achterstallig onderhoud ter waarde van 565.000 euro weg te gaan werken. Hij wil bovendien in overleg treden met de beheerstichting over de toekomst van het totale complex.

Lees ook: Kasteelboerderij in Horst zo goed als verkocht

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kasteel Horst wordt cultuur- en sportcentrum
Stalen frame geeft Kasteel Huys ter Horst weer vorm
Troy Toverland Achtbaan
Toverland verkoopt onderdelen achtbaan Troy
Zwembad De Berkel 'mot blîeve' in Horst
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen