Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Salvage druk in de weer door wateroverlast

Geplaatst opdonderdag 24 mei 2018 - 11:08

Limburg wordt deze week geteisterd door extreme regenval. Het gevolg is dat stichting Salvage, die gedupeerden opvangt en bijstaat om de eerste problemen te verhelpen, veelvuldig in actie moet komen.

De stichting zag de waterschademeldingen vooral op dinsdag binnenstromen.

Lees ook: Noodweer: vooral Meerssen en Sittard-Geleen hard getroffen

Behoorlijk tekeer
"We zijn een aantal keren in Sittard en Schinnen, maar ook in bijvoorbeeld Roermond en Roggel in actie moeten komen", vertelt Salvage-directeur Brenda Reinders. "Het geeft een indicatie dat het in Limburg behoorlijk tekeer is gegaan, ook afgezet tegen de rest van het land. In de meeste andere provincies viel het wel mee."

Schade verhelpen
​Salvage fungeert als tussenpersoon tussen slachtoffers en verzekeraars. Zogeheten 'coördinatoren' gaan ter plaatse wanneer bijvoorbeeld melding wordt gemaakt van wateroverlast. Op de plek des onheils trommelen zij dan bedrijven op om de primaire schade te verhelpen.

"Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het wegpompen van water, het herstellen van elektronica en het inzetten van drogers", licht Reinders toe. Ook wordt de woning vaak globaal schoongemaakt en zorgt men, wanneer de situatie daar om vraagt, voor een alternatieve slaapplek.

Lees ook: Veel overlast in met name Zuid-Limburg door zware buien

Verzekeraars
De rekening gaat uiteindelijk naar de verzekeraars, maar die zijn blij met de inzet van Salvage. "Als wij erin slagen om de zaak snel te drogen, dan betekent dat een lagere schadepost voor de verzekeraar", aldus Reinders.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen