Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Odeon Venray in grote geldnood

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2015 - 17:30

De gemeente Venray maakt zich ernstig zorgen om de stichting Odeon.

De stichting, die het repetitielokaal voor harmonie Euterpe en showkorps Sint Petrus’ Banden beheert, verkeert in acute geldnood.

Vanwege gebrek aan inkomsten hoeft Odeon dit jaar al geen huur te betalen aan de gemeente voor het gebruik van het clubgebouw aan de Hoenderstraat. Nu blijkt dat de stichting ook niet meer in staat is andere financiële verplichtingen na te komen, zoals de aflossing van een geldlening. Het gaat om 7500 euro per maand.

Leerwerkbedrijf
De oorzaak is dat Odeon nog geen opvolger heeft gevonden voor leerwerkbedrijf Floris. Dat bedrijf wilde kansarme jongeren opleiden voor een baan in de horeca. Zij moesten praktijkervaring opdoen in het café-restaurant van Odeon. Door gebrekkige bedrijfsvoering ging Floris in februari failliet.

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg Met GGZ toonde belangstelling om het leerwerkbedrijf bij Odeon voort te zetten. Later zag het bestuur er toch van af: de zorginstelling was niet bereid een ondernemersrisico te lopen met gemeenschapsgeld.

Onderzocht wordt of het plan in gewijzigde vorm alsnog kan worden uitgevoerd. In de tussentijd komt de gemeente Odeon financieel tegemoet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Huurbaas vraagt faillissement van Floris in Venray aan
Horeca Restaurant
Stichting Odeon Venray heeft exploitant
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Katja Schuurman bij pianotalent (15) uit Venray
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen