Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Odeon Venray in grote geldnood

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2015 - 17:30

De gemeente Venray maakt zich ernstig zorgen om de stichting Odeon.

De stichting, die het repetitielokaal voor harmonie Euterpe en showkorps Sint Petrus’ Banden beheert, verkeert in acute geldnood.

Vanwege gebrek aan inkomsten hoeft Odeon dit jaar al geen huur te betalen aan de gemeente voor het gebruik van het clubgebouw aan de Hoenderstraat. Nu blijkt dat de stichting ook niet meer in staat is andere financiële verplichtingen na te komen, zoals de aflossing van een geldlening. Het gaat om 7500 euro per maand.

Leerwerkbedrijf
De oorzaak is dat Odeon nog geen opvolger heeft gevonden voor leerwerkbedrijf Floris. Dat bedrijf wilde kansarme jongeren opleiden voor een baan in de horeca. Zij moesten praktijkervaring opdoen in het café-restaurant van Odeon. Door gebrekkige bedrijfsvoering ging Floris in februari failliet.

De instelling voor geestelijke gezondheidszorg Met GGZ toonde belangstelling om het leerwerkbedrijf bij Odeon voort te zetten. Later zag het bestuur er toch van af: de zorginstelling was niet bereid een ondernemersrisico te lopen met gemeenschapsgeld.

Onderzocht wordt of het plan in gewijzigde vorm alsnog kan worden uitgevoerd. In de tussentijd komt de gemeente Odeon financieel tegemoet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Huurbaas vraagt faillissement van Floris in Venray aan
Horeca Restaurant
Stichting Odeon Venray heeft exploitant
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Katja Schuurman bij pianotalent (15) uit Venray
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen