Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting niet eens met fusieplan L1 en Omroep Brabant

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 13:40

De bestuurlijke fusie tussen L1 en Omroep Brabant kan niet doorgaan op de voorgestelde manier.

Stichting Omroep Limburg (SOL), zendmachtiginghouder van L1, wil zelf een vinger in de pap houden als beide omroepen besluiten om intensief te gaan samenwerken. Die samenwerking zou begin dit jaar moeten ingaan.

Absolute garantie
"We zijn het eens over een fusie tussen de twee omroepbedrijven, maar we hebben een probleem met de aansturing van bovenaf", aldus Joep Hahn van SOL. "Wij willen de absolute garantie dat L1 onafhankelijk een eigen programma kan aanbieden. Anders bestaat mogelijk zelfs het gevaar dat we de zendmachtiging kwijtraken."

Lees ook: Fusie tussen L1 en Omroep Brabant vertraagd

Commissariaat voor de Media
Van dit laatste is volgens L1-directeur Rob Stevens geen sprake. "We hebben tijdens de fusiebesprekingen steeds contact gehouden met het Commissariaat voor de Media, en hebben daar geen signalen gekregen dat de zendmachtiging op het spel zou staan."

Vertraging
Hoeveel vertraging het fusieproces hierdoor oploopt kan de L1-directeur nog niet zeggen. "We hebben het afgelopen jaar een nieuwe structuur bedacht, die nu is afgewezen. Samen met Omroep Brabant gaan we nu nadenken hoe we die opnieuw vorm kunnen geven", zegt hij. Binnenkort gaat Stevens met zijn Brabantse collega in gesprek hierover.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen