Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stichting niet eens met fusieplan L1 en Omroep Brabant

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 13:40

De bestuurlijke fusie tussen L1 en Omroep Brabant kan niet doorgaan op de voorgestelde manier.

Stichting Omroep Limburg (SOL), zendmachtiginghouder van L1, wil zelf een vinger in de pap houden als beide omroepen besluiten om intensief te gaan samenwerken. Die samenwerking zou begin dit jaar moeten ingaan.

Absolute garantie
"We zijn het eens over een fusie tussen de twee omroepbedrijven, maar we hebben een probleem met de aansturing van bovenaf", aldus Joep Hahn van SOL. "Wij willen de absolute garantie dat L1 onafhankelijk een eigen programma kan aanbieden. Anders bestaat mogelijk zelfs het gevaar dat we de zendmachtiging kwijtraken."

Lees ook: Fusie tussen L1 en Omroep Brabant vertraagd

Commissariaat voor de Media
Van dit laatste is volgens L1-directeur Rob Stevens geen sprake. "We hebben tijdens de fusiebesprekingen steeds contact gehouden met het Commissariaat voor de Media, en hebben daar geen signalen gekregen dat de zendmachtiging op het spel zou staan."

Vertraging
Hoeveel vertraging het fusieproces hierdoor oploopt kan de L1-directeur nog niet zeggen. "We hebben het afgelopen jaar een nieuwe structuur bedacht, die nu is afgewezen. Samen met Omroep Brabant gaan we nu nadenken hoe we die opnieuw vorm kunnen geven", zegt hij. Binnenkort gaat Stevens met zijn Brabantse collega in gesprek hierover.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen