Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stichting niet eens met fusieplan L1 en Omroep Brabant

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 13:40

De bestuurlijke fusie tussen L1 en Omroep Brabant kan niet doorgaan op de voorgestelde manier.

Stichting Omroep Limburg (SOL), zendmachtiginghouder van L1, wil zelf een vinger in de pap houden als beide omroepen besluiten om intensief te gaan samenwerken. Die samenwerking zou begin dit jaar moeten ingaan.

Absolute garantie
"We zijn het eens over een fusie tussen de twee omroepbedrijven, maar we hebben een probleem met de aansturing van bovenaf", aldus Joep Hahn van SOL. "Wij willen de absolute garantie dat L1 onafhankelijk een eigen programma kan aanbieden. Anders bestaat mogelijk zelfs het gevaar dat we de zendmachtiging kwijtraken."

Lees ook: Fusie tussen L1 en Omroep Brabant vertraagd

Commissariaat voor de Media
Van dit laatste is volgens L1-directeur Rob Stevens geen sprake. "We hebben tijdens de fusiebesprekingen steeds contact gehouden met het Commissariaat voor de Media, en hebben daar geen signalen gekregen dat de zendmachtiging op het spel zou staan."

Vertraging
Hoeveel vertraging het fusieproces hierdoor oploopt kan de L1-directeur nog niet zeggen. "We hebben het afgelopen jaar een nieuwe structuur bedacht, die nu is afgewezen. Samen met Omroep Brabant gaan we nu nadenken hoe we die opnieuw vorm kunnen geven", zegt hij. Binnenkort gaat Stevens met zijn Brabantse collega in gesprek hierover.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen