Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:25

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht gesteld.

Volgens de Inspectie zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen.

Schiet tekort
De Inspectie heeft twee locaties, Campagne en Scharwyerveld, van de stichting sinds 2017 meerdere keren bezocht. Mosae Zorggroep verleent ouderen- en thuiszorg. Na de bezoekjes, gesprekken met de bestuurder, raad van toezicht en cliëntenraad concludeerde de Inspectie dat de stichting tekort schiet op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ook vorderen verbeteringen niet snel genoeg.

Verscherpt toezicht
Om deze redenen stelt de Inspectie verscherpt toezicht in voor een periode van zes maanden. Dit betekent (onaangekondigde) bezoekjes en tussentijdse beoordelingen van resultaten en bezoeken. Daarnaast kan de Inspectie bestuurlijke maatregelen nemen.

Onrust
De Raad van Toezicht, Raad van Bestuur en het management van Mosae Zorggroep geven aan zich te herkennen in het beeld van de inspectie dat de zorg niet aan de normen voldoet. Dit zou komen door financiële ontwikkelingen, bestuurswisselingen en onrust binnen de organisatie. Verder wordt aangegeven in een reactie dat eraan gewerkt wordt "om binnen een halfjaar weer te voldoen aan de normen voor goede zorg".

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen