Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 17:25

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Mosae Zorggroep onder verscherpt toezicht gesteld.

Volgens de Inspectie zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen.

Schiet tekort
De Inspectie heeft twee locaties, Campagne en Scharwyerveld, van de stichting sinds 2017 meerdere keren bezocht. Mosae Zorggroep verleent ouderen- en thuiszorg. Na de bezoekjes, gesprekken met de bestuurder, raad van toezicht en cliëntenraad concludeerde de Inspectie dat de stichting tekort schiet op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ook vorderen verbeteringen niet snel genoeg.

Verscherpt toezicht
Om deze redenen stelt de Inspectie verscherpt toezicht in voor een periode van zes maanden. Dit betekent (onaangekondigde) bezoekjes en tussentijdse beoordelingen van resultaten en bezoeken. Daarnaast kan de Inspectie bestuurlijke maatregelen nemen.

Onrust
De Raad van Toezicht, Raad van Bestuur en het management van Mosae Zorggroep geven aan zich te herkennen in het beeld van de inspectie dat de zorg niet aan de normen voldoet. Dit zou komen door financiële ontwikkelingen, bestuurswisselingen en onrust binnen de organisatie. Verder wordt aangegeven in een reactie dat eraan gewerkt wordt "om binnen een halfjaar weer te voldoen aan de normen voor goede zorg".

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen