Wasbeer

Limburgse wasberen via Almere naar Emmen

Stichting AAP verhuist vrijdag elf wasberen van haar opvanglocatie in Almere naar Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Wasbeer
Wasberen uit Limburg toch welkom bij AAP

De Stichting AAP in Almere is toch bereid gevangen wasberen op te nemen. Dat laat de stichting weten naar aanleiding van een bericht dinsdag dat wasberen uit Limburg niet welkom waren vanwege het coronavirus.

Edit - Wasbeer
Wasberen worden niet meer gevangen vanwege coronavirus

Stichting AAP is gestopt met het opvangen en het onvruchtbaar maken van Limburgse wasberen vanwege de coronapandemie. De stichting is bang dat nieuwe wasberen besmet zijn met het virus en zo de apen die nu in de opvang zitten, kunnen besmetten.

Wasbeer
Kosten bestrijding wasbeer ruim 91.000 euro

Het bestrijden van de wasbeer in Limburg heeft tot nu toe ruim 91.000 euro gekost. Het meeste geld is gegaan naar het vangen van de wasbeer.

Wasbeer
'Limburgse' wasberen kerstcadeau voor Kasteelpark Born

Stichting AAP levert dinsdag, de dag voor Kerstmis, twee in Limburg gevangen wasberen af bij Kasteelpark Born.

Wasbeer
AAP pleit voor Limburgse wasberenaanpak in Gelderland

Gelderland moet, net als Limburg, wasberen in het wild niet zomaar laten afschieten, maar vangen. Dat vindt stichting AAP, die maandag een vrachtwagen met daarop een groot protestbord tegen het afschieten van wasberen heeft geparkeerd voor de deur van het Gelderse Provinciehuis.

Gemengde reacties op besluit om wasberen niet af te schieten

Stichting AAP en de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement zijn maar deels tevreden over het besluit om wasberen niet massaal af te schieten.

Wasbeer is populair: ruim 21.000 mensen tegen afschieten

De wasbeer blijkt een populair beestje. Ruim 21.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder een petitie tegen het afschieten van de dieren in Limburg.

7.700 handtekeningen tegen jacht op wasbeer

Een petitie tegen het openen van de jacht op wasberen in Limburg, was maandagochtend ruim 7.700 keer ondertekend.

Provincie houdt vast aan afschieten wasberen

De Provincie Limburg houdt vast aan het afschieten van wasberen in Limburg.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten