Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 18:15

De Provincie Limburg en de gemeente Brunssum gaan stevig optreden tegen tpD Recycling als ze niet voldoen aan gemaakte afspraken. Het bedrijf, met meerdere locaties in Brunssum, zorgt al enige tijd voor stank- en vliegenoverlast.

Dat is de uitkomst van een spoedoverleg afgelopen donderdag tussen gedeputeerde Eric Geurts en waarnemend burgemeester Gerd Leers van Brunssum.

Over tot sluiting
Als het bedrijf wederom aantoonbare overlast veroorzaakt en te weinig maatregelen onderneemt, zal de provincie juridische stappen ondernemen om het bedrijf en zijn buiten-opslagen te sluiten. "Hiermee willen we een duidelijk signaal afgeven", zegt burgemeester Leers.

Vliegenplaag
TpD is een kunstofrecyclingbedrijf. De productielocatie ligt op de Boschstraat. Daarnaast heeft het bedrijf op twee locaties op de Kranenpool een buitenopslag. Omwonenden hadden afgelopen jaar veel overlast van een vliegenplaag. Er zijn daarop gesprekken gevoerd over maatregelen om de vliegenplaag te beperken. Dat heeft tot nu toe niet geholpen.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Mooi weer
Burgemeester Leers is blij met de steun van de provincie en gedeputeerde Geurts. "Onze bewoners hebben lang genoeg geduld had, lang genoeg gewacht op een goede oplossing. Zeker met een periode van mooi, warm weer voor de boeg, is dit geduld nu op. Het is nu tijd voor doortastende maatregelen, voor stappen die leiden tot echte oplossingen. Dat gaat nu ook gebeuren."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen