Overslaan en naar de inhoud gaan

Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 18:15

De Provincie Limburg en de gemeente Brunssum gaan stevig optreden tegen tpD Recycling als ze niet voldoen aan gemaakte afspraken. Het bedrijf, met meerdere locaties in Brunssum, zorgt al enige tijd voor stank- en vliegenoverlast.

Dat is de uitkomst van een spoedoverleg afgelopen donderdag tussen gedeputeerde Eric Geurts en waarnemend burgemeester Gerd Leers van Brunssum.

Over tot sluiting
Als het bedrijf wederom aantoonbare overlast veroorzaakt en te weinig maatregelen onderneemt, zal de provincie juridische stappen ondernemen om het bedrijf en zijn buiten-opslagen te sluiten. "Hiermee willen we een duidelijk signaal afgeven", zegt burgemeester Leers.

Vliegenplaag
TpD is een kunstofrecyclingbedrijf. De productielocatie ligt op de Boschstraat. Daarnaast heeft het bedrijf op twee locaties op de Kranenpool een buitenopslag. Omwonenden hadden afgelopen jaar veel overlast van een vliegenplaag. Er zijn daarop gesprekken gevoerd over maatregelen om de vliegenplaag te beperken. Dat heeft tot nu toe niet geholpen.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Mooi weer
Burgemeester Leers is blij met de steun van de provincie en gedeputeerde Geurts. "Onze bewoners hebben lang genoeg geduld had, lang genoeg gewacht op een goede oplossing. Zeker met een periode van mooi, warm weer voor de boeg, is dit geduld nu op. Het is nu tijd voor doortastende maatregelen, voor stappen die leiden tot echte oplossingen. Dat gaat nu ook gebeuren."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen