Overslaan en naar de inhoud gaan

Stevige stappen tegen bedrijf dat vliegenoverlast veroorzaakt

Geplaatst opvrijdag 19 april 2019 - 18:15

De Provincie Limburg en de gemeente Brunssum gaan stevig optreden tegen tpD Recycling als ze niet voldoen aan gemaakte afspraken. Het bedrijf, met meerdere locaties in Brunssum, zorgt al enige tijd voor stank- en vliegenoverlast.

Dat is de uitkomst van een spoedoverleg afgelopen donderdag tussen gedeputeerde Eric Geurts en waarnemend burgemeester Gerd Leers van Brunssum.

Over tot sluiting
Als het bedrijf wederom aantoonbare overlast veroorzaakt en te weinig maatregelen onderneemt, zal de provincie juridische stappen ondernemen om het bedrijf en zijn buiten-opslagen te sluiten. "Hiermee willen we een duidelijk signaal afgeven", zegt burgemeester Leers.

Vliegenplaag
TpD is een kunstofrecyclingbedrijf. De productielocatie ligt op de Boschstraat. Daarnaast heeft het bedrijf op twee locaties op de Kranenpool een buitenopslag. Omwonenden hadden afgelopen jaar veel overlast van een vliegenplaag. Er zijn daarop gesprekken gevoerd over maatregelen om de vliegenplaag te beperken. Dat heeft tot nu toe niet geholpen.

Lees ook: Vliegen weren door verbod opslaan plastic in open lucht

Mooi weer
Burgemeester Leers is blij met de steun van de provincie en gedeputeerde Geurts. "Onze bewoners hebben lang genoeg geduld had, lang genoeg gewacht op een goede oplossing. Zeker met een periode van mooi, warm weer voor de boeg, is dit geduld nu op. Het is nu tijd voor doortastende maatregelen, voor stappen die leiden tot echte oplossingen. Dat gaat nu ook gebeuren."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen