Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stevige portefeuille' voor Lenaers in Europees Parlement

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 21:11

CDA-politicus Jeroen Lenaers krijgt een plek in de commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement.

Dat is te lezen in een verklaring van datzelfde parlement. In die verklaring wordt gesproken over een 'stevige portefeuille'.

Invloedrijke rol
De politicus uit Stramproy zal tevens als vice-coördinator optreden namens de christendemocraten. 'Hij krijgt daarmee een invloedrijke rol in de standpuntbepaling van de grootste fractie van het Europees Parlement binnen deze commissie. Ook wordt hij plaatsvervanger in de commissie Sociale Zaken', staat er in de persverklaring.

Kansen en overlast
Lenaers zegt blij te zijn met zijn portefeuille. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om verder te bouwen op het werk van de afgelopen jaren. Als inwoner van een provincie met zoveel grenzen met België en Duitsland als Limburg, zijn veiligheid en sociale zaken juist de onderwerpen waar ik mee aan de slag wil. In onze provincie ervaren we natuurlijk de kansen die regionale samenwerking biedt, maar soms ook de overlast van bijvoorbeeld grensoverschrijdende criminaliteit."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen