Overslaan en naar de inhoud gaan

Stevige kritiek op onderzoek in zaak Meijel

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 16:00

Oud-verkeersspecialist van de politie Bertus Zuidema uit forse kritiek op het onderzoek naar het verkeersdrama in Meijel.

Sebastiaan D. reed daar vorig jaar een 67-jarige man, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleindochter dood. De rechter legde de 33-jarige Pool een taakstraf op, omdat niet bewezen zou zijn dat hij te hard had gereden. Maar Zuidema is ervan overtuigd dat de man harder reed dan honderd kilometer per uur.

Vraagtekens bij de deskundigheid
De 65-jarige oud-politieman zet vraagtekens bij de deskundigheid van de betrokken specialisten van de politie. Uit het forensisch onderzoek bleek dat D. tussen de 76 en 124 kilometer per uur zou hebben gereden. "Een dergelijk grote marge is niet normaal", zegt Zuidema.

Schade aan het voertuig
Zuidema wijst ook op de schade aan het voertuig: "Om dat aan te richten is bijzonder veel kracht nodig en die zal zeker niet ontstaan bij snelheden rond de 80 km per uur."

Hoger beroep
Vereniging Verkeersslachtoffers heeft de kritiek doorgestuurd naar de nabestaanden en heeft contact gelegd met Zuidema. De vereniging kijkt of de informatie bruikbaar kan zijn in het hoger beroep.

Het Openbaar Ministerie heeft nog niet gereageerd op de kritiek van Zuidema.

Lees ook: Man die drie mensen doodreed in Meijel voelt zich schuldig

Lees vrijdag in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad een uitgebreid verhaal over het onderzoek in de zaak Meijel.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Vereniging Verkeersslachtoffers woedend over taakstraf
Rechter ongeval Meijel bedreigd op sociale media
Opheldering over snelheid doodrijder Meijel
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen