Overslaan en naar de inhoud gaan

Stevens over Roda-top: 'Bepaalde heren doen verwonderd'

Geplaatst opwoensdag 14 maart 2018 - 12:12

Huub Stevens, die onlangs terugtrad als adviseur van Roda JC, is verbaasd over de commotie die daarover is ontstaan.

"Bepaalde heren doen verwonderd, maar ik heb mijn besluit in november of december al genomen", zegt de voormalig coach in Voetbal International.

Telefonisch
Clubeigenaar Frits Schrouff, technisch directeur Harm van Veldhoven en algemeen directeur Wim Collard reageerden vorige week verrast op Stevens' besluit. "Ik heb het destijds ook telefonisch kenbaar gemaakt bij Frits Schrouff en commissaris Hessel Meijer", zegt Stevens in het blad.

Avdijaj
"Het is trouwens niet dat ik daarna niks meer heb gedaan voor Roda", vervolgt hij zijn relaas. "In de zomer lukte het nog niet om Donis Avdijaj te huren van Schalke '04, in januari gelukkig wel. Daarin heb ik nog wel een rol gespeeld. Maar als adviseur ben ik gestopt."

Genegeerd
De rol van Stevens bij Schalke is één reden voor het einde van zijn adviseurschap bij Roda, maar hij voelde zich ook niet serieus genomen. "Ik heb meerdere adviezen gegeven. Als daar vervolgens niks mee wordt gedaan, of ze worden genegeerd, dan hoeft het van mij ook niet meer. Daarnaast was het voor mij praktisch ook wel lastig. Ik heb namelijk ook nog mijn bemoeienissen met Schalke, waar ik kandidaat ben voor de Aufsichtsrat."

Lees ook: 'Stevens drong aan op wegsturen Roda-directeur Collard'

Collard
Volgens het Platform Roda JC, een afvaardiging van sponsoren, supporters en oud-spelers, drong Stevens aan op een vertrek van directeur Collard bij de club. Stevens zelf houdt zich op de vlakte. "Ik ga niet naar buiten brengen wat ik intern heb besproken. En ik wil ook geen mensen beschadigen. Integendeel."

Strohalm
Stevens is ook geen uitgesproken voorstander van een overname van de club door Aleksei Korotaev of een andere investeerder. "Het is vasthouden aan een strohalm. Over Roda en investeerders hoor ik namen en toestanden, dat ik denk: Poeh poeh. De een is nog niet voorbij of er wordt alweer met een ander gesproken."

Lees ook: Schatrijke Nederlands-Iraanse zakenman flirt met Roda

De Sittardenaar zet daar zijn vraagtekens bij. "Roda moet beslissingen nemen, en Roda moet vooruit. En dat is hartstikke lastig, want in het verleden zijn zoveel fouten gemaakt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen