Overslaan en naar de inhoud gaan

Stevens over Roda-top: 'Bepaalde heren doen verwonderd'

Geplaatst opwoensdag 14 maart 2018 - 12:12

Huub Stevens, die onlangs terugtrad als adviseur van Roda JC, is verbaasd over de commotie die daarover is ontstaan.

"Bepaalde heren doen verwonderd, maar ik heb mijn besluit in november of december al genomen", zegt de voormalig coach in Voetbal International.

Telefonisch
Clubeigenaar Frits Schrouff, technisch directeur Harm van Veldhoven en algemeen directeur Wim Collard reageerden vorige week verrast op Stevens' besluit. "Ik heb het destijds ook telefonisch kenbaar gemaakt bij Frits Schrouff en commissaris Hessel Meijer", zegt Stevens in het blad.

Avdijaj
"Het is trouwens niet dat ik daarna niks meer heb gedaan voor Roda", vervolgt hij zijn relaas. "In de zomer lukte het nog niet om Donis Avdijaj te huren van Schalke '04, in januari gelukkig wel. Daarin heb ik nog wel een rol gespeeld. Maar als adviseur ben ik gestopt."

Genegeerd
De rol van Stevens bij Schalke is één reden voor het einde van zijn adviseurschap bij Roda, maar hij voelde zich ook niet serieus genomen. "Ik heb meerdere adviezen gegeven. Als daar vervolgens niks mee wordt gedaan, of ze worden genegeerd, dan hoeft het van mij ook niet meer. Daarnaast was het voor mij praktisch ook wel lastig. Ik heb namelijk ook nog mijn bemoeienissen met Schalke, waar ik kandidaat ben voor de Aufsichtsrat."

Lees ook: 'Stevens drong aan op wegsturen Roda-directeur Collard'

Collard
Volgens het Platform Roda JC, een afvaardiging van sponsoren, supporters en oud-spelers, drong Stevens aan op een vertrek van directeur Collard bij de club. Stevens zelf houdt zich op de vlakte. "Ik ga niet naar buiten brengen wat ik intern heb besproken. En ik wil ook geen mensen beschadigen. Integendeel."

Strohalm
Stevens is ook geen uitgesproken voorstander van een overname van de club door Aleksei Korotaev of een andere investeerder. "Het is vasthouden aan een strohalm. Over Roda en investeerders hoor ik namen en toestanden, dat ik denk: Poeh poeh. De een is nog niet voorbij of er wordt alweer met een ander gesproken."

Lees ook: Schatrijke Nederlands-Iraanse zakenman flirt met Roda

De Sittardenaar zet daar zijn vraagtekens bij. "Roda moet beslissingen nemen, en Roda moet vooruit. En dat is hartstikke lastig, want in het verleden zijn zoveel fouten gemaakt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen