Overslaan en naar de inhoud gaan

Stevens: 'Ontslag Van Bommel is leerfase in loopbaan'

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 22:42

Oud-voetbaltrainer Huub Stevens leeft mee met Mark van Bommel na zijn ontslag bij VfL Wolfsburg, maar is niet verrast door het ontslag. "Het hoort bij het trainersvak."

Stevens deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport. Ook oud-voetballers Reginald Thal en Erik Meijer reageerden op het ontslag van de coach uit Maasbracht.

Vier maanden
Mark van Bommel werd afgelopen zondag na vier maanden ontslagen als trainer bij VfL Wolfsburg. De slechte resultaten van de afgelopen weken stonden aan de basis daarvan. Ook assistent-trainer Kevin Hofland moest vertrekken. "Ik denk niet dat hij wil dat we medelijden met hem hebben", zegt Stevens, oud-trainer van onder meer Roda JC, PSV en FC Schalke 04. "Het zijn leerfases in een trainersloopbaan. Van Bommel zal hier weer van leren."

Lees ook: Mark van Bommel ontslagen door Wolfsburg

Analist
Erik Meijer, oud-speler van onder meer MVV Maastricht en Fortuna Sittard, is analist bij het Duitse Sky Sports. "Er is heftig gereageerd", zegt Meijer over het nieuws over het ontslag. "Het moment was verrassend voor de Duitse pers."

Volgens de analist zijn er meerdere redenen waardoor Van Bommel is ontslagen. "Ik denk dat het begon met het buiten de basiself houden van Wout Weghorst. Vorig jaar waren er ook hele goede resultaten. Daarnaast wisselde hij een keer teveel tijdens een bekerwedstrijd, waardoor ze werden gediskwalificeerd."

Meijer denkt dat technisch directeur Jörg Schmadtke ook goed weet wat er speelt in de spelersgroep. "Hij grijpt direct in als de verhouding tussen de spelers en de trainer niet goed is. Ik vermoed dat er onvrede is geweest over de manier van spelen ten opzichte van de vorige trainer."

Waan van de dag
Reginald Thal, oud-speler van MVV Maastricht, draait er niet om heen als hem wordt gevraagd naar zijn mening. "Ze hebben de waan van de dag gevolgd bij Wolfsburg. Ik vind het voor hem persoonlijk een klote situatie." Volgens Thal zal Van Bommel redelijk snel weer opzoek gaan naar een nieuwe club. "Ik denk dat hij een paar dingen thuis in elkaar heeft geschopt, gaat praten met Bert van Marwijk en vervolgens op weg gaat naar de volgende uitdaging."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen