Overslaan en naar de inhoud gaan

Steven Rooks: 'Ze moeten Wout Poels uit koers halen'

Geplaatst opdinsdag 1 september 2020 - 20:36

Steven Rooks vindt dat Wout Poels uit de Tour de France moet worden gehaald door zijn ploeg. "Ik vind het niet verantwoord", zegt de oud-wielrenner.

Rooks deed zijn uitspraken dinsdag in Tour de L1mbourg vanuit Simpelveld.

Valpartij
Wout Poels uit Blitterswijck viel afgelopen zaterdag tijdens de finale van de eerste etappe van de Tour de France. De renner van Bahrain-McLaren hield er een gebroken rib en een gekneusde long aan over. Poels kwam in de etappe van dinsdag als 152e over de streep op ruim twintig minuten van etappewinnaar Primoz Roglic. Rooks, die in 1988 tweede werd in de Tour, snapt niet waarom Poels nog niet uit koers is gehaald: "Ik heb zoiets, waarom halen zij hem niet uit koers. Ik vind het niet verantwoord."

Niets betekenen
Rooks denkt dat het geen zin heeft voor Poels om nog door te rijden: "Denk je echt dat hij iets gaat betekenen in de laatste week? Die kans is 0,0. Er zijn toch artsen in die ploeg die moeten kijken naar zijn lichamelijke toestand. En daarnaast moet je ook kijken naar het mentale gedeelte. Laat hem afstappen, er is nog een Giro en een Vuelta. Doe effe normaal." Rooks vindt dan ook dat de ploeg de beslissing moet nemen: "Als voorzorgsmaatregel. Ik begrijp de eerste intentie wel van Poels, maar als je zo zit te worstelen. Ik vind het zielig voor hem. Je moet hem tegen zichzelf beschermen en uit koers halen."

Dumoulin
In Tour de L1mbourg ging het ook over de eerste aankomst bergop in de Tour de France. Primoz Roglic won de etappe, terwijl zijn ploeggenoot Tom Dumoulin elfde werd. Dumoulin gaf na afloop aan dat hij zich niet goed voelde. Toch maakt Rooks zich geen zorgen: "Hij heeft weinig wedstrijden gereden. Je hebt wedstrijden ook nodig. Het kost veel energie en kracht. Maar hij moet veel af zien en uiteindelijk wordt hij steeds beter. Hij herstelt zich wel goed, want als je bijna lost en je hebt toch de kracht, het karakter en de conditie om aan te sluiten ben je niet slecht."

Geen streepje voor
Gert Jakobs denkt niet dat Primoz Roglic nu een streepje voor heeft binnen de ploeg van Jumbo-Visma: "Ik denk dat er in dat team niet veel is veranderd. Ik vind Tom Dumoulin geweldig. Er zitten maar negentien man in de eerste groep en daar zit hij bij. Ik denk dat Tom Dumoulin er fantastisch voorstaat. Juist, doordat wat er nog gaat komen."

Lees ook: 'Oei-moment' voor Dumoulin: 'Ik was niet goed'

Gas
Volgens Gert Jakobs is de les uit de eerste aankomst bergop vooral dat Team INEOS niet meer dominant is: "Jumbo-Visma geeft gas en INEOS wordt helemaal geliquideerd. Die zijn jaren gewend om gewoon tempo te maken. En nu zit Bernal in een klimmetje van zeven kilometer helemaal alleen. En wij (Nederland red.) staan er gewoon heel goed voor met onze geel-zwarte cowboys (Jumbo-Visma red.)."

Sportjournaliste Manon Colson onthoudt met name de sprint van Roglic: "Ik ben vooral heel erg onder de indruk van Primoz Roglic. Hij wilde het laten zien en durfde het ook te laten zien."

Lees ook: Roglic sterkste in bergrit Tour, Dumoulin heeft het moeilijk

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen