Overslaan en naar de inhoud gaan

Steve Wijler plaatst zich voor gemengde landenwedstrijd

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 9:42

Steve Wijler uit Horn heeft zich tijdens de kwalificatie op de Olympische Spelen weten te plaatsen voor de gemengde landenwedstrijd. Wijler was de beste Nederlandse man in Tokio en speelt zaterdag samen met Gabriella Schloesser uit Nuth.

Het Nederlandse duo behoort daarin tot de kanshebbers op een medaille.

Zesde plek
Wijler schoot met 72 pijlen 675 punten bij elkaar, goed voor de zesde plek in het klassement. Hij won daarmee de interne wedstrijd met Sjef van den Berg (achtste met 670 punten) en Gijs Broeksma (14e met 667). De teamleiding had bepaald dat degene die het beste zou presteren in de zogeheten rankingsronde, op basis waarvan de indeling van de knock-outwedstrijden wordt gevormd, in de gemengde wedstrijd mag uitkomen met Schloesser.

Landenwedstrijd
De drie Nederlandse mannen doen maandag als team mee aan de landenwedstrijd. Oranje is ook daarin kansrijk op een medaille. Nederland plaatste zich na Zuid-Korea als tweede voor de knock-outfase, waarin het instroomt in de kwartfinales. Volgende week zaterdag is de individuele wedstrijd op het Yumenoshima Park in Tokio, waar Wijler, Van den Berg en Broeksma ieder aan meedoen.

Lees ook: Schloesser als twintigste naar knock-outfase Spelen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen