Overslaan en naar de inhoud gaan

Steve Wijler met dream team via EK naar Spelen

Geplaatst opmaandag 31 mei 2021 - 11:49

De Nederlandse handboogschutters gaan over twee maanden met hoge ambities naar de Olympische Spelen. Bondscoach Ron van der Hoff beschikt naar eigen zeggen bij de mannen over een dream team met Steve Wijler uit Horn.

Het recurve-team met behalve Wijler ook Rick van der Ven en Sjef van den Berg moeten Oranje in Tokio een medaille gaan bezorgen, misschien zelfs wel meer dan één. Eerst willen ze deze week oogsten op de EK in Antalya.

Limburger
"Jarenlang hebben we gezocht naar een echt goede derde man voor het team", zegt Van der Hoff. "Die hebben we nu." De bondscoach, die zelf in actie kwam op de Spelen van 2004 in Athene, doelt op Wijler. De 24-jarige Limburger verdedigt in Antalya zijn Europese titel, al ziet Wijler dat zelf anders. "Verdedigen klinkt wat terughoudend, daar houd ik niet zo van. Ik ga proberen die titel opnieuw te winnen, zo benader ik dit EK."

Favorieten
Wijler sloot na de Spelen van Rio 2016 aan bij de selectie van Van der Hoff. Hij vormt een sterk team met Rick van der Ven (30) en Sjef van den Berg (26), de nummers 4 van respectievelijk Londen 2012 en Rio in de individuele wedstrijd. Bij de landenwedstrijd behoort het Nederlandse trio tot de favorieten.

Bayardo
Op de openingsdag van de Spelen, vrijdag 23 juli, staat de kwalificatie voor de mannen op het programma. Daarin wordt de ranking voor de individuele wedstrijd en de teamwedstrijd opgemaakt. De Nederlander die de hoogste score neerzet, mag een dag later in de gemengde landenwedstrijd schieten met Gabriela Bayardo uit Nuth. De geboren Mexicaanse heeft een relatie met Mike Schloesser, de beste compound-schutter ter wereld, en komt nu voor Nederland uit. "We kijken naar de vorm van de dag", zegt Van der Hoff. "Wie het hoogste schiet in de voorronde, mag de gemengde wedstrijd doen. Dat is wel zo eerlijk."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen