Overslaan en naar de inhoud gaan

Steve Wijler: liever in isolement dan in quarantaine

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 8:32

De Nederlandse sportploeg op de Olympische Spelen zoekt naar een verklaring voor de positieve coronatests van de afgelopen dagen.

In drie dagen tijd testten drie sporters en één staflid positief op het coronavirus. Handboogschutter Steve Wijler begrijpt niet hoe dat kan.

Maximale voorzorg
"We worden iedere dag getest en onze temperatuur wordt dagelijks gemeten. We zijn allemaal gevaccineerd en ik doe m'n best om mijn handen steeds zo goed mogelijk te desinfecteren", zegt Wijler, op meerdere onderdelen medaillekandidaat in Tokio. "De enigen die ik zie, zijn jullie", aldus Olympiër uit Horn tegen journalisten in de mixed zone, waar de sporters en de pers met hekken uit elkaar worden gehouden.

Onvergeeflijk
"Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik door mijn eigen stommiteit besmet zou raken en uit de Spelen kom te liggen omdat ik in quarantaine moet. Dan maar twee weken in isolement leven, dat boeit me niet", aldus Wijler. "Dat heb ik er wel voor over om hier te zijn en om de medailles te strijden. We hebben binnen TeamNL ontzettend goede protocollen, die worden in mijn ogen ook heel goed nageleefd. Het lijkt erop dat de sporters die relatief laat in het olympisch dorp zijn aangekomen het virus in het vliegtuig hebben opgelopen. Als je al veertien dagen in Japan bent, zoals wij, wie kan je dan nog besmetten? En als ik het toch krijg, dan ligt het buiten mijn macht."

Playstation
Bondscoach Ron van der Hoff van de boogschutters maakt zich net als Wijler niet zo druk om de coronagevallen in Tokio. "We wisten dat dit kon gebeuren. Je kan wel heel krampachtig doen, maar we letten gewoon scherp op de dingen die we kunnen doen", aldus Van der Hoff. "We zijn er vrij goed in om het buiten de deur te houden. De jongens zitten vooral in hun eigen appartement, met hun eigen koffiezetapparaat en PlayStation. Ze zorgen echt wel dat ze genoeg afstand houden en zich aan de maatregelen houden."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen