Overslaan en naar de inhoud gaan

Steve Wijler legt basis Olympische Spelen in tuinhuis

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 20:26

Handboogschutter Steve Wijler begint vrijdag aan de jacht op een olympische medaille. In de winter bouwde hij een huisje in de tuin van zijn schoonouders om vanuit daar op de doelschijf te kunnen schieten, tientallen meters verderop.

De Nederlandse handboogschutters komen vrijdag al vóór de openingsceremonie van de Olympische Spelen in actie. Voor Gabriela Schloesser, Sjef van den Berg, Gijs Broeksma en Steve Wijler staat de kwalificatie op het programma.

tuinhuisje steve wijler

Verhuizen
Het wordt de eerste keer dat de 24-jarige Wijler in actie komt op de Olympische Spelen. Jarenlang woonde hij op Papendal, maar afgelopen winter besloot hij het roer om te gooien. Hij kocht een huis met zijn vriendin in Ohé en Laak en gebruikte de diepe tuin van zijn schoonouders om te kunnen trainen. Het bevalt hem goed. "Ik was het wonen op Papendal een beetje ontgroeid. Op een gegeven moment worden dingen in je privéleven belangrijker."

Landenwedstrijd
De resultaten van de schutters in het individuele toernooi zijn van belang voor de gemengde landenwedstrijd, die zaterdag wordt gehouden. De Nederlandse man die de meeste punten bij elkaar schiet in de kwalificatie, mag met Schloesser meedoen aan de landenwedstrijd voor gemixte teams. "We kijken naar de vorm van de dag", zegt bondscoach Ron van der Hoff. "Wie het hoogste schiet in de voorronde, mag de gemengde wedstrijd doen. Dat is wel zo eerlijk."

Video: L1

Mixed
Gabriela Schloesser-Bayardo, de geboren Mexicaanse die een relatie heeft met compoundschutter Mike Schloesser en nu voor Nederland uitkomt, kan Oranje aan een medaille helpen in de gemixte landenwedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen