peelmuseum

Peelmuseum in zwaar weer: 'Helaas geen coronasteun'

Veel musea dreigen ten onder te gaan als gevolg van de coronamaatregelen. Vooral musea die geen subsidies krijgen en het vooral moeten hebben van entreegeld en donateurs, hebben het moeilijk.

Corona economie covid
Run op tweede ronde overheidssteun blijft uit

Veel Limburgse bedrijven twijfelen nog of ze inschrijven voor de tweede Noodmaatregelen Overbrugging Werkeloosheid (NOW2.0).

Betaald voetbal Fortuna Sittard VVV-Venlo Roda JC Kerkrade MVV Maastricht jaaroverzicht
Ruim 2 miljoen overheidssteun voor Limburgse profclubs

Fortuna Sittard, VVV-Venlo, MVV en Roda JC hebben samen 2 miljoen euro gekregen uit de NOW-regeling van de overheid. Dat blijkt uit een lijst die uitkeringsinstantie UWV openbaar heeft gemaakt.

Vakantiehuisjes, vakantiepark, bungalows, natuur, toerisme, vakantie, vrijetijdssector (stock)
Snel extra steunmaatregelen voor vrijetijdssector

De Tweede Kamer wil dat het kabinet halverwege deze maand komt met een extra steunpakket voor de horeca, verblijfs- en dagrecreatie en evenementen. Ook kermissen, podia en theaters moeten daarin worden meegenomen.

Limburgs parlement stockfoto (13 mrt 2020)
Limburgs Parlement wil extra steun voor horeca en toerisme

De provincie gaat in een brandbrief aan het kabinet en de Tweede Kamer erop aandringen om snel met extra steunmaatregelen en een herstelplan te komen voor de horeca-, toerisme-, en evenementen-sector.

Bus Arriva
Nog geen extra provinciaal geld voor Arriva

Het provinciebestuur neemt nog geen besluit over mogelijke financiële compensatie voor vervoerder Arriva. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van de trein en bus is door de coronacrisis fors teruggelopen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten