Overslaan en naar de inhoud gaan

Steunactie afgebrande kroeg Geijsteren levert 15000 euro op

Geplaatst opdonderdag 29 juli 2021 - 22:39

De steunactie voor het enige café in Geijsteren dat vorige maand door brand werd verwoest, heeft ruim 15000 euro opgebracht.

De eigenaren van 't Trefpunt namen in Venray de cheque donderdagavond in ontvangst.

'Zoveel steun'
"Ongelofelijk wat we meemaken. Dit is niet alleen geld wat we krijgen, maar zoveel meer", zegt Roel Groetelaers. Zijn vrouw Lean Groetelaers is eveneens ontroerd: "Zoveel steun van collega's uit de horeca en vooral ook ons eigen team van werknemers. We gaan dit bedrag een mooie bestemming geven tijdens de herbouw van onze zaak. We willen dit op een speciale manier teruggeven aan iedereen."

Felle brand
In de vroege ochtend van 30 juni ontstond een felle brand in het eeuwenoude pand naast de kerk in Geijsteren. Waarschijnlijk is kortsluiting de oorzaak geweest dat het levenswerk van het horecastel werd verwoest.

Lees ook: Dorp pakt aan na brand enige kroeg: 'Het is ook ons café'

'Ze verdienen dit'
Uit Venray werd snel een steunactie opgezet. Initiatiefnemer Gijs Schapendonk: "Er gebeuren veel erge dingen en ook in de horeca zijn veel ondernemers die harde klappen hebben gehad. Toch vinden wij het heel belangrijk om Roel en Lean te steunen. Hun zaak is altijd belangrijk geweest voor de aantrekkingskracht van de Venrayse horeca. Ik vind het emotioneel dat we met alle collega's dit voor elkaar hebben gekregen. Ze verdienen dit."

Roel en Lean Groetelaers hopen in september volgend jaar een nieuwe start te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen